sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Korvapuustit/ Cinnamon rolls


Perinteiset korvapuustit runsaalla täytteellä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Olen vain muokannut vähän täytteen määrää. Tämän postauksen kuvat on ottanut ystäväni Seo Hyung Cho.


Pullataikina: 
500g (1/2l) täysmaitoa
50g hiivaa   
2tl suolaa   
180g (2dl) sokeria
1rkl kardemummaa
1 muna
noin 910g (14dl) Puolikarkeita vehnäjauhoja
150g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä

Puolikkaan taikinan väliin: (Huom! koko taikinaan tarvitaan tämä 2x)

70-80g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä                    
3 1/2rkl sokeria
3 1/2tl kanelia

Voiteluun ja päälle: 

1-2 munaa
raesokeria

 

Tee näin:

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon (38 astetta). Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna.

2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi sekoittaen puuhaarukalla ja sitten siirtyen vaivaamaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Kun olet lisännyt noin 780g (12dl) vehnäjauhoja taikinaan, alusta joukkoon pehmeä voi. Lisää taikinaan vaivaten loput vehnäjauhot (noin 13g eli 2dl). Vaivaa taikinaa vielä noin 10-15 min kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.




 
















3. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi (noin 1h), ota se jauhoitetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.

4. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n.5mm paksuksi tai vähän alle). Levitä taikinalevylle pehmeä voi tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli ja ripottele se taikinalevyn päälle.


 


5. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan(--> / \ / \). Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että leveämpi osa kosketta pelitä ja kapempi osa on ylhäällä. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. 

6. Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa (noin 15-30min). Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8-10 min, kunnes korvapuustit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.















 

 

 

 

 














Cinnamon rolls
Traditional finnish cinnamon rolls with plenty of filling. You can find the orginal recipe from here in Finnish. I have just modify litle the amount of the filling. This post pictures are taken by my friend Seo Hyung Cho.



Dough: 
500g (500ml) whole milk 
50gr fresh yeast 
180g (200ml) sugar 
2 teaspoon salt 
1tablespoon ground cardamom
1 egg 
150r normally salted butter butter 
about 910g (1400ml) all-purpose flour

Filling for one half:  (For whole dough this is needed as double) 

about 70g to 80g normally salted butter roomtemberature          
3 1/2 teaspoon cinnamon 
3 1/2 tablespoon sugar

Topping:
1-2 egg 
coarse sugar


Do this:


1. Dissolve yeast into lukewarm milk (38 C) in a mixing bowl. Add sugar, salt, cardamom and egg and mix ingredients together.

2. First add flour little at times mixing with spatula. When dough comes heavier start to knead flours to it. When 780g (1200ml) flour is added knead soft butter into the dough. Knead rest of the flour to the dough (about 130g=2dl). Then knead 10 to 15 mins after dough will loosen from the bowl and your hands. Cover the mixing bowl with a kitchen towel and leave the dough to rise in a warm place.

3.When the dough has rice double size (about 1 hour), pour the dough onto a floured table and knead air bubbles off.

4. Divide in to two peace and pour one half of the dough onto a floured baking board roll out the dough into a rectangular sheet (approximately 5mm thick), with a rolling pin. Spread soft butter onto the sheet. Mix together cinnamon and sugar and sprinkle it on top of the sheet. 


5. Roll the sheet up tightly, starting from the longer side. Cut the bar into even, triangular pieces (--> / \ / \). Place the pieces onto baking tin lined with baking paper. Turn the pieces upwards so that the wider side touch the baking tin and shorter is up. Press down the centers of the buns with your finger, so that the cut edges bulge out on both sides. 

6. Prove for 15 to 30 minutes in warm place covered with kitchen towel. Afterwards brush the buns with beaten egg and sprinkle with coarse sugar. Bake at middle level of the 225 C degrees (437 F) degree oven about 8-10 mins, until done and golden brown. Set aside to cool and cover the with kitchen towel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti