tiistai 8. maaliskuuta 2016

Dooley`s kuppikakut/ Dooley`s Cupcakes

























Olen jo pitkään halunnut tehdä Dooley`s kuppikakkuja ja tälläinen kokeilu syntyi tilaisuuden tultua. Kuppikakkujen pohja on Easybaked blogista, kostutus seos on Painted By Cakes blogista ja kuorrutteena on Baileys cream ohje Tartelette blogista. Muokkasin ohjeita vain vaihtamalla Baileys liköörin tilalle Doodley`s liköörin ja vähensin kuppikakuista suolan määrää, sillä käytin normaalisuolaista voita. Kuorrutteesta tuli aluksi hieman tujua makuuni, joten lisäsin joukkoon enemmän mascarponea ja kuohukermaa. 


Dooley`s kuppikakut: (n. 80 minikuppikakkua)
6dl (390g) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
1tl kanelia (jätin itse kanelin pois)
360ml sokeria
170g normaalisuolaista voita
3 munaa
3tl vaniljasokeria
120ml Dooley`s 

Kostutukseen: (unohdin moneenko kuppikakkuun tämä riitti) 
45ml Dooley`s
30ml kevytmaito

Kuorrutus:                      Minä taisin tehdä näin:
240g mascarpone                 250g mascarpon
60ml erikoishieno sokeri        60ml erikoishieno sokeri
120ml Dooley`s                  115ml Dooley`s
150ml kuohukermaa               200ml kuohukermaa
(1tl vaniljasokeria)            1tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Rouhittua Daimia
Kinuskikastiketta


Valmista Dooley`s kuppikakut:

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja (kaneli).

3. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon vuoroitellen Dooley`s liköörin kanssa ja kääntele taikina nuolijalla sekaisin. Aloita ja lopeta jauhoseoksella. Sekoita taikinaa vain senverran kuin tarvitsee. 

4. Vuoraa minimuffinssipelti minimuffinsivuoilla ja täytä 2/3 osaa koloista. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla minikuppikakkuja n. 7-8 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan.


Kostuta ja kuorruta kuppikakut:

5. Pistele hammastikulla reikiä kuppikakkujen keskelle. Sekoita keskenään kevytmaito ja Dooley`s. Lusikoi seosta kavilusikalla kuppikakkujen päälle (ei pullasudilla).

6. Pehmennä mascarponea hieman ja lisää Dooley`s sekä sokerit. Vatkaa tasaiseksi.

7. Vaahdota kuohukerma ja kääntele se mascarpone seoksen joukkoon.

8. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Koristele kuppikakut vasta hieman ennen tarjoilua kinuskikastikkeella ja rouhitulla daimilla, jotta kinuskikastike ei imeydy kuppikakkuun niin kuin minulle kävi.



Dooley`s Cupcakes

I have long wanted to make Dooley`s cupcakes and this kind of trial came out when I got opportunity. Cupcake base recipe is from Easybaked blog, lubricate mixture recipe is from Painted By Cakes blog and frosting is Baileys cream recipe from Tartelette blog. In these recipes I just changed Baileys for Dooley´s and I reduced amout of the salt from cupcakes while I used normally salted butter. At first frosting had a bit strong taste of Dooley`s for my taste so I added some more mascarpone and whipped cream in it.


Dooley`s cupcake: (about 80 mini cupcakes)
600ml (390g) all purpose flour
3 teaspoon baking powder

1/4 teaspoon salt
1 teaspoon cinnamon (I didin`t use)
360ml sugar
170g normally salted butter
3 eggs
3 teaspoon vanilla sugar

120ml Dooley`s liquer 

Lubricate: (I forgot for how many this enough)
45ml Dooley`s
30ml semi-skimmed milk

Frosting:                       I guess, I put:
240g mascarpone cheese          250g mascarpone cheese
60ml caster sugar               60ml caster sugar
120ml Dooley`s                  115ml Dooley`s
150ml hevy cream                200ml hevy cream
(1teaspoon vanilla sugar)       1 teaspoon vanillasugar

Decoration:
Caramel sauce
Roughly chopped Daim bars (or Hershey's Heath or Skor bars)


Prepare cupcakes:

1. Put butter and sugar into large bowl. Whisk them together with electric mixer until mixture is light and fluffy. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. Lastly mix in vanilla sugar.

2. In a separate bowl mix together all-purpose flour, baking powder, salt and (cinnamon).

3. Fould in flour mixture trough sieve alternating with the Dooley`s, starting and ending with the flour mixture. 

4. Line minimuffinpan with cupcake liners and fill 2/3 of the cupcake liners. Bake mini cupcakes in 175 C (350F) degrees in the middle level of the oven for 7 to 8 min.  Let cupcakes cool down.

 
Lupricate and frost:

5. Using a toothpick poke holes in the top of the cupcakes. Mix together semi-skimmed milk and Dooley`s. With teaspoon, spoon mixture top of the cakes (don`t use pastry brush).  

6. Soft mascarpone a bit and add sugar and Dooley`s. Whisk with electric mixer untill smoot.

7. Whip the cream and fould in the mixture.

8. Pipe frosting top of cupcakes and just before serving decorate with caramel sauce and roughly chopped Daim bars so that caramel sauce woun`t sink in the cupcakes, like what happened to me.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti