tiistai 5. heinäkuuta 2016

Valkosuklaa-Baileys juustokakku/ White Chocolate-Baileys Cheesecake (24cm)

Ihana Baileyskakku! Alkuperäisestä ohjeesta olen vähentänyt 2 liivatetta. Alkuperäsessä ohjeessa kakku oli koristeltu marmoroimalla pinta sulatetulla tummalla suklaalla. Korvasin sulatetun suklaan raastetulla tummalla suklaalla koska tällöin kakkua on helpompi leikata. Tein allaolevasta täytteestä puolet 20cm vuokaan, jolloin tuli matalahko kakku. Alkuperäinen ohje on otettu samasta blogista kuin aijemmin tekemäni Valkosuklaa-After Eight juustokakku
  

Keksipohja: (24cm vuokaan)

225g Domino vanilja tai minttu-keksejä
57g normaalisuolaista voita 

Keksipohja: (20cm vuokaan)
150g Domino vanilja tai minttu-keksejä
38g normaalisuolaista voita

Täyte:
550g mascarpone-juustoa
2dl kuohukermaa
1,5dl tomusokeria
130g valkosuklaata
1tl vaniljasokeria
1,5dl Baileys-likööriä
5 liivatetta (käytän Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)

Koristeluun
Raastettua taloussuklaata


 

Valmista keksipohja: 

1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n (tai 20 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.

2. Hienonna Domino minttu-keksit mielellään monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle lusikan avulla. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.



Valmista täyte:

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna sulanneen valkosuklaan jäähtyä hetki.

5. Laita mascarpone kulhoon ja siivilöi joukkon tomusokeri ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa seos sekasin.

6. Vaahdota kerma ja pistä sivuun odottamaan.

7. Vatkaa valkosuklaa nopesti mascarpone-seokseen. Lisää 75ml Baileys-likööriä ja vatkaa nopesti tasaiseksi.

8. Kuumenna 75ml likööriä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada liivatelehtien päälle likööri ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman samalla sekoitellen.
9. Lisää liivateliemi mascarponeseokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten.

10. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.

11. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Mielestäni kakku on parhaimmillaan kun saa vetäytyä jääkaapissa 48 tuntia.

12. Koristele kakku rouhitulla taloussuklaalla.



White Chocolate-Baileys Cheesecake

Lovely Baileyscake! From the orginal filling I reduced 2 gelatin leaves. In the orginal recipe this cake was decorated with marbling the surface with melted dark chocolate. I replaced the melted chocolate with grated dark chocolate because then cake is easier to cut. I did half of the bellow filling into 20cm baking tin. Cake become low cake. Original recipe is taken from the same blog as this White chocolate After Eight cheesecake.


Biscuit base: (24cm cake tin)

225g Domino vanilla or mint biscuits 
57g normally salted butter

Biscuit base: (20cm cake tin)
150g Domino vanilla or mint biscuits
38g normally salted butter

Filling:
550g mascarpone cheese
200ml whipping cream
150ml powdered sugar
130g white chocolate
1 teaspoon vanilla sugar

150ml Baileys-liquor
5 gelatins (one gelatin leave weights 2g)
 

Decoration:
Grated dark chocolate


 

Prepare biscuite base:

1. Line a diameter of 24 cm (or 20 cm) baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Chop biscuits (use a food processor if you have). Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the pan with a spoon. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.



Prepare filling:

3. Soak gelatine leaves in cold water approx. 5 to 10 min.

4. Melt white chocolate in the microwave in low power and stir at times while melting. Let it cool down.

5. Put mascarpone cheese into the bowl and sift in powered sugar and add vanilla sugar. Whisk with hand held mixer untill smooth.

6. Whip the cream and set a side. 

7. Add melted whitechocolate into the mascarpone mixture and whisk fastly untill smooth. Add 75ml Baileys-liquour and whisk fastly smooth.

8. Heat 75ml Baileys-liquor. Squeeze the excess water from the gelatine leaves and put them in the small bowl. Pour Baileys-liquor over the gelatine leaves and mix until smooth. Let the gelatine mixture to cool slightly while stirring.  
9. Pour the gelatin mixture into the mascarpone mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

10. Gently fould in Whipped cream into the mascarpone mixture.
 

11. Pour the filling over the biscuit base and smooth. Put cake in the fridge and let it set there over night. I think cake it its best when it has sit in the fridge 48 hours before serving.

12. Decorate cake with grated dark chocolate. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti