maanantai 1. elokuuta 2016

Appelsiinikuppikakut vadelmilla/ Orange Cupcakes With Rasberries


Vadelma ja appelssiini sopivat loistavasti yhteen. Pohjan ohjeen olen ottanut Emerald City blogista. Päädyin tekemään appelsiini leivokset muffinssipapereilla vuorattuun vuokaan tiskaamisen helpoittamiseksi ;) joten nämä kulkevat nyt minulla appelsiinikuppikakku nimellä. Kuorrutteeksi halusin kokeilla appelsiinirahkan ja kerman sekoitusta ja se sopikin hyvin tuon pohjan päälle. Herkun kruunasivat vielä itse poimitut vadelmat. Yksinkertaista mutta hyvää :)


Pohja:
200g normaalisuolaista voita
2dl (180g) sokeria
1tl vaniljasokeria
3 kananmnaa
3dl (195g) vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
2tl raastettua appelsiinin kuorta

Kostutus:
1 1/2dl vastapuristettua appelsiini mehua
20g sokeria

Kuorrutus:
200g Valion maustettu rahka appelsiini
2dl kuohukermaa
1tl raastettua appelsiininkuorta
tuoreita vadelmia


Tee näin:

1. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri.

2. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää sitten appelsiinin kuori.

3. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Siivilöi kuivat ainet voi-sokriseokseen sopivissa erissä ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

4. Vuoraa muffinipelti papereilla (tai voitele kolot ja jauhoita) ja täytä koloista 3/4 osaa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10-15 min.

5. Valmista kostutusliemi sekoittamalla appelsiinimehu ja sokeri keskenään. 

6. Painele lämpöisten pohjien päälle hammastikulla reikiä ja lusikoi päälle kostutuslientä (en käyttänyt ihan kaikkea lientä). Anna muffinssien jäähtyä. Laitoin muffinini ilmatiiviiseen rasiaan ja annoin vetäytyä jääkaapissa yön ylitse.

7. Valmista kuorrute vaahdottamalla kerma lähes valmiiksi. Vakaa joukkoon appelssiinirahka ja appelssiinin raastettu kuori. Pursota täytettä pohjien päälle ja koristele tuoreilla vadelmilla.



Orange Cupcakes With Rasberries

Raspberry and orange fits great together. Cupcake base recipe is from Emerald City blog. In the orginal recipe was made orange pastries but I ended up useing cupcake liners so it is easier wash the muffin pan ;) so I named these as orange cupcakes. As frosting I wanted to try a mixture of whipping cream and orange flavored quark. This mixture was fitting well with the cupcake base. And delicasy was dressed with self -picked raspberries. Simple but good :)


Base:
200g normally salted butter
200ml (180g) sugar
1 teaspoon vanilla sugar 
3 eggs
300ml (195g) all-purpose flour
1 1/2 teaspoon baking bowder
2 teaspoon grated orange zest

For moisten:
150ml just squeezed orange juice
20g sugar

Frosting:
200g Orange flavored quark (I use this)
200ml whipping cream
1 teaspoon grated orange zest
fresh rasberries


Do this:

1. Whisk together butter, sugar and vanilla sugar with electric mixer.

2. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. Then mix in orange zest.

3. Mix together all-purpos flour and baking powder. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in gently.

4. Line muffin pan with cupcake liners (or butter and flour well) and fill 3/4 of the cupcake liners. Bake cupcakes in 200 C (392F) degree in the middle level of the oven for 10 to 15 min.

5. Prepare moisturing mixture. Mix together orange juice and sugar. Mix until smooth. 

6. Using a toothpick poke holes in the top of the warm cupcakes. With small spoon, spoon moisturing mixture top of the cupcakes (I didin`t use all the mixture, litle was left over). Let cupcakes cool down. I put my cupcakes in air tight container and let them sit in the fridge over night.

7. Prepare frosting. Whisk whipping cream untill stiff but not yet completed. Whisk in orange flavored quark and orange zest. Pipe frosting top of cupcakes and decorate with fresh rasberries.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti