torstai 23. maaliskuuta 2017

Sitruuna-perunajauhokakku/ Lemon-Potato Flour Cake


Sain lahjaksi minikakkupellin, jota testasin tähän sitruuna-perunajauhokakun reseptiin. Tuloksena syntyi suloisia, herkullisia ja koostumukseltaan pehmeitä kakkuja. Ohje on yhdistetty Kaikkijuhlista.fi sivuston ja Hyvää ruokahalua blogin ohjeista. Tein allaolevasta ohjeesta puolet ja sillä sain noin kaksi pellillistä minikakkuja. 


Kakku:
200g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
180g (2dl) sokeria
105g (1 1/2dl) perunajauhoja
3 kananmunaa
2tl sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
50ml sitruunamehua
98g (1 1/2dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Tomusokeria

Puolet yllä olevasta ohjeesta:
100g normaalisuolaista voita
90g sokeria
52g perunajauhoja
80g kananmunaa
1tl sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
25ml sitruunamehua
49g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria


Tee näin:

1. Vaahdoita keskenään voi, sokeri ja perunajauhot. Lisää seoksen joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2. Kääntele nuolijalla joukkoon sitruunankuoriraaste ja puristettu sitruunamehu.

3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi taikinan joukkoon sopivissa erissä ja kääntele taikina tasaiseksi.

4. Voitele ja jauhoita vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä, kumoa ja kelmutahyvin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää. Tehdessä minikakkuja taikina kannattaa pursottaa vuoan koloihin ja paistaa 175 asteisen uunin keskitasolla noin 6-10min (omia minikakkujani paistoin noin 6-7min). Minikakkuni laitoin ilmatiiviiseen rasiaan ja annoin maustua jääkaapissa pari päivää.

5. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä ja koristele halutessasi tomusokerilla. 




Lemon-Potato Flour Cake

I got as a gift a mini cake pan, which I tested on this lemon-potato flour cake recipe. As a result became cute, delicious cakes with soft texture. Recipe is compound from Kaikkijuhlista.fi website and Hyvää ruokahalua blog recipes. I made half of the below recipe and I got about two baking trays of mini cakes.


Cake:
200g normally salted butter room temperature
180g (200ml) sugar
105g (150ml) potato-flour
3 eggs
2 teaspoon finely grated lemon zest 
50ml lemon juice
98g (150ml) all-purpose flour
2 teaspoon baking powder 
2 teaspoon vanilla sugar

For decoration:
Icing sugar

Half of the dough above:
100g normally salted butter room temperature
90g sugar
52g potato flour
80g eggs
1 teaspoon of lemon zest
25ml lemon juice
49g all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon vanilla sugar


Do this:

1. Whisk together soft butter, sugar and potato-flour with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. 

2. Add grated lemon zest and lemon juice to your foam and fold in.

3. Mix all-purpose flour, baking powder and vanilla sugar together. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in gently. Stir until just combined, do not over mix. 

4. Grease and flour your cake tin. Spoon dough into your cake pan and bake at 175 C (350 F) degrees oven about 45 mins. Use toothpick to check when your cake is done. Allow to cool and flip the cooled cake. Cover cake well with plastic warp and put it in plastic bag and let it taste in the fridge for couple days. While making mini cakes dough is good to pipe in the pans hole. Bake your mini cakes in 175 C (350 F) degree oven in the middle level for about 6-10 mins (I baked mine for about 6-7 mins). I put my mini cakes in an airtight container and let them taste in the fridge for couple of days.

5. Serve your cake in room temperature and decorate with icing sugar if you want. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti