perjantai 5. toukokuuta 2017

Twix-keksit/ Twix Cookies


Tekemäni Twix-blondiet olivat herkullisia, joten pitihän sitä kokeilla tehdä myös Twix-keksejä. Näiden keksien alkuperäinen ohje on otettu Sally`s Baking Addiction blogista, johon olen vaihtanut suklaaksi tumman suklaan ja Twix-suklaan. Näiden keksien koostumus on juuri täydellisen sitkeä. Olen käyttänyt reseptiä aikaisemmin näissä Appelsiini-suklaakekseissä. Twix-suklaata ei ole näissä kekseissä säästelty :) Koristeluun tarkoitettu palasteltu Twix kannattaa pakastaa, jotta se säilyy paremmin koossa paistettaessa.  


Keksit:  
280g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1 1/2tl maissitärkkelystä
1/4tl suolaa
170g normaalisuolaista voita sulatettuna
150g fariinisokeria
100g sokeria
1 muna + 1 keltuainen
2tl vaniljasokeria
100g Tummaa suklaata karkeasti rouhittuna (käytin 47%)
240g Twix suklaapatukoita paloiteltuna (leikkaa patukat pitkittäin puoliksi ja paloittele)

Koristeluun:
100g tummaa suklaata karkeasti rouhittuna (käytin 47%)
150g Twix suklaapatukoita paloiteltuna (pakasta palat ennen käyttöä)


Toimi näin: 

1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda, maissitärkkelys ja suola. Pistä sivuun odottamaan.

2. Sekoita keskenään hieman jäähtynyt sulatettu voi, fariinisokeri ja sokeri. Sekoita tasaiseksi nuolijalla.

3. Lisää voi-sokeriseokseen muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten vielä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.

4. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivataineet sopivissa erissä ja kääntele seos tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon Twix-suklaa ja tumma suklaa.

5. Peitä kulho kelmulla/foliolla. Pistä taikina jääkaappiin ja anna vetäytyä 2h.

6. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.  

7. Ota taikina jääkaapista ja anna olla huoneenlämmössä n. 10 min, jotta taikina hieman pehmenee. Pyörittele taikinasta palloja (Käytin apuna OXO:n 1,5 rkl Cookie Scooppia ja sain 26 keksiä). Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja painele matalammiksi. Älä laita keksejä liian tiheään, sillä ne leviävät vielä uunissa. Koristele keksit vielä ennen uuniin laittoa pakasteuilla Twix-paloilla ja tummalla suklaalla.



8. Paista keksejä uunin keskitasolla n. 12-13 min kunnes keksien reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä pellin päällä 10 min (keksit jatkavat kypsentymistään vielä pellillä) ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Jos keksit näyttävät pulleilta uunista pois otettaessa voit kevyesti painella ne matalaksi. Mielestäni keksit maistuvat peremmalta seuraavana päivänä.





Twix Cookies

My Twix Blondies were delicious, so I wanted to make Twix Cookies. Original recipe for these cookies is taken from Sally`s Baking Addiction blogand from there you can find this recipe in English with good instructions. I have modify Sally's recipe just by leaving out milk chocolate and chocolate covered caramel candies and replacing them with dark chocolate and Twix chocolate bars. The composition of these biscuits is just perfectly chewy. I have used this recipe also in these Orange Chocolate Chip Cookies

Twix chocolate is not saved in these biscuits :) For the pattern I used 100g coarsely chopped dark chocolate (I used 47%) and 240g coarsely chopped Twix chocolate bars. For the pattern I put only 1/4 teaspoon salt because I use normally salted butter. For the decoration I used 100g coarsely chopped dark chocolate and 150g Twix chocolate bars coarsely chopped and frozen. It is good to froze that Twix chocolate so that it will keep its shape while baking. To shape this cookies I used OXO:n 1,5 tbsp. Cookie Scoop and I got 26 cookies).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti