lauantai 14. heinäkuuta 2018

Center-browniet/ Center Brownies


Selaillessani Pinterestiä löysin herkullisen kuuloisen Rolo-Brownie reseptin Sweetest Menu blogista. Meiltä kun ei Rolo-karkkeja löydy päädyin ne korvaamaan Center-karkeilla. Nämä browniet ovat herkullisia, suklaisia ja melko makeita, joten pieni pala riittänee. Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty brownieiden sisään 200g ja päälle 200g Rolo karkkeja. Itse laitoin brownieiden sisään vähän enemmän, mutta muutama karkki kerkesi katoamaan, joten päälle jäi vähemmän :)


Center-browniet:
115g normaalisuolaista voita
200g Fazer taloussuklaata
1tl (5ml) vaniljasokeria
100g sokeria
50g fariinisokeria
3 isoa munaa (laitoin 4 normaalin kokoista=200g)
70g vehnäjauhoja
1rkl (15ml) Fazer cacao-kaakaojauhetta
263g Center-karkkeja 

Suklaa ganache:
200g Fazer taloussuklaata
120ml kuohukermaa
112g Center-karkkeja (tai maun mukaan enemmän)


Tee näin:

1. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt suklaaseos kulhoon ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita tasaiseksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.

2. Sekoita keskenään kaakaojauho ja vehnäjauho. Siivilöi joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Vuoraa noin 20x20cm vuoka leivinpaperilla ja kaada puolet taikinasta vuokaan, levitä tasaiseksi. Asettele Center-karkit päälle ja levitä varovasti loput taikinasta päälle. Paista uunin keskitasossa 160 asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

3. Valmista suklaaganache. Pilko suklaa kattilaan ja kaada kerma päälle. Kuumenna keskilämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes seos on tasaista. Anna ganachen jäähtyä huoneenlämmössä ja odota, että se paksunee sopivasti, tarvittaessa sen voi hetkeksi laittaa jääkaappiin. Kaada ganache brownien päälle ja laita sen päälle Center-karkkeja. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Center Brownies

I was searching recipes from Pinterest and I saw delicious Rolo Brownie recipe from Sweetest Menu blog. We don`t have those candies in the shop here so I replace them with Center candies. These brownies are delicious, very chocolaty and pretty sweet so small peace might enough. Original recipe had inside 200g Rolo candies and top of the brownie had 200g Rolo candies. I put more candies inside the brownie (263g) and top of the brownies I put a bit less (112g) because few candies disappeared so less were left to the top :) You can find recipe in English for these brownies from the Sweetest Menu link above.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti