tiistai 17. heinäkuuta 2018

Hampurilaissämpylät/ Hamburger Buns



Tämä on paras hampurilaissämpyläohje, jota olen testannut. Maku ja koostumus ovat täydelliset. Näiden sämpylöiden teko viä aikaa, sillä kohotusaika on pitkä, mutta lopputulos on ajan arvoista. Ohje on Valion.


Taikina: (8 Kpl) 
300ml kevyt maitoa
20ml (13g) kuivahiiva (käytin Sunnuntai kuivahiivaa)
30ml (27g) sokeri
2 kananmunaa
45ml (42g) pehmeää voita
8-9dl (520-585g) vehnäjauhoja
2tl (10g) suolaa

Voiteluun:
1 muna
15ml vettä

Päälle:
seesaminsiemeniä


Tee näin:

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 c) ja lisää kuivahiiva sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

3. Nypi pehmeä voi maitoseoksen joukkoon.

4. Sekoita keskenään 8dl (520g) vehnäjauhoja ja suola. Lisää ne taikinaan aluksi sekoittaen nuolialla ja lopuss käsin vaivaten. Lisää tarvittaessa jauhoja (lisäsin vielä noin 50ml).

5. Kun jauhot ovat sekoittuneet, vaivaa taikinaa kunnolla vielä noin 10 min, kunnes siitä tulee kimmoisaa.

6. Kohota taikinaa liinan alla noin 2 tuntia (kohotin 1,5 tuntia).

7. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä 8 yhtä suurta sämpylää ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille (huom! max 4 sämpylää per pelti). Kohota sämpylöitä uudestaan leivinliinalla peitettynä noin 2 tuntia (kohotin 1,5 tuntia).

8. Sekoita keskenään kananmuna ja vesi. Voitele sämpylät muna-vesiseoksella. Ripottele sämpylöiden pinnalle seesaminsiemenet.

9. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 9-12 min tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.   


   


Hamburger buns

This is the best hamburger bub recipe, which I have tried. Taste and texture are perfect. It takes time to make these buns, while rice time is long, but end result is worth it. Original recipe is from Valio.


Dough: (8 piece) 
300ml semi-skimmed milk
20ml (13g) dry yeast (I used Sunnuntai dry yeast)
30ml (27g) sugar
2 eggs
45ml (42g) soft butter
800-900ml (520-585g) all-purpose flour
2tl (10g) salt

Lubricate:
1 egg
15ml water

Topping:
sesame seeds


Do this:

1. Heat milk hand warm (37 C). Add in dry yeast and sugar. Mix ingredients together. 

2. Add in eggs and mix until smooth. 

3. Add soft butter into milk mixture, crumble with your hand (pinch with your fingers).

4. Mix together 800ml (520g) all-purpose flour and salt. First add mixture little at times into milk mixture mixing with spatula. When dough comes heavier start to knead flours to it. If needed add some more flours (l added 50ml more).

5. When flours are mixed into dough, knead dough properly about 10 minutes, until it becomes elastic. 

6. Cover the mixing bowl with kitchen towel and leave the dough rise about 2 hours (I let mine rice 1,5 hours).  

7. On floured table divide into 8 pieces and shape each into ball. Lift your buns over baking tin which is covered with baking paper (Nb! maximum only 4 buns/ baking tin). Cover with kitchen towel and let your buns rice about 2 hours (I let rice 1,5 hours).

8. Mix together egg and water. Brush buns with egg-water mixture and sprinkle sesame seeds over the buns. 

9. Bake middle level of the 200 C degree (392 F) oven about 9-12 minutes or until those are done.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti