torstai 2. elokuuta 2018

Daim-jäätelö/ Daim Ice Cream


Tämän herkullisen Daim-jäätelön alkuperäinen resepti on otettu Tarun Taikakakut blogista. Olen muokannut sitä hieman makuuni sopivammaksi.


Daim-jäätelö:
6dl kuohukermaa
397g (1 tölkki) karamelisoitua kondensoitua maitoa
30g glukoosisiirappia
224g Daimia hienoksi rouhittuna jäätelöön ja halutessasi 28g koristeeksi jätelön pinnalle
1ml (eli maustemitta) vaniljasokeria
ripaus hienoa merisuolaa


Tee näin:

1. Pehmennä karamelisoitu kondensoitu maito. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja sekoita tasaiseksi. Pistä sivuun odottamaan.

2. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon karamelisoitu kondensoitu maito, vaniljasokeri ja hieno merisuola. Vatkaa seos tasaiseksi. Lopuksi kääntele joukkoon rouhittu Daimi.

3. Kaada seos noin 1,5-2 litran vuokaan (itselläni oli käytössä 2 kpl 900ml vuokaa. Toinen tuli täyteen asti ja toisesta täyttyi noin 3/4 osaa). Ripottele halutessasi pinnalle vielä koristeeksi rouhittua Daimia. Peitä jäätelömassan pinta tuorekelmulla. Aseta tuorekelmu jäätelömassan pintaan kiinni ja peitä rasia kannella. Pakasta vähintään 8 tuntia. 





Daim Ice Cream

Recipe for this delicious Daim Ice cream I have took from Tarun Taikakakut blog. I have slightly modified it to my taste. 


Daim Ice Cream:
600ml whipping 
397g (1 can) caramelized condensed milk
30g glucose syrup
224g Daim candy bars finely chopped into ice cream and if you want 28g for decoration top of the ice cream 
1ml vanilla sugar
small pinch of fine sea salt 


Do this:

1. Soft caramelized condensed milk. Add in glucose syrup and mix until smooth. Set aside. 

2. Put whipping cream into big bowl and with electric mixer whisk until soft foam. Add in caramelized condensed milk, vanilla sugar and sea salt. Whisk until mixture is smooth. Finally add in chopped Daim and fold in until smooth. 

3. Pour ice cream mass into about 1,5-2 liter lidded box (I used 2 900ml box. One of them came full and the other filled about 3/4 parts). Then if you want sprinkle top of the ice cream mass finely chopped Daim as decoration. With plastic warp cover surface of the ice cream. Place the plastic warp on the surface of the ice cream and cover your box with lid. Freeze at least 8 hours.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti