tiistai 7. heinäkuuta 2020

Jäädytetty Pople-kakku/ Frozen Pople Cake



Ihanat helteet oli ja silloin viilennykseksi tuli tehtyä Pople-juomalla maustettua jäädytettyä kakkua. Kakku maistui vähän mansikkapehmikseltä :) Olisin halunnut kokeilla laittaa kakkuun mansikkakermaa ja Dansukkerin mansikkatomusokeria, mutta niitä ei enää kaupan valikoimasta löytynyt. Reseptinä olen käyttänyt aikaisemmin tekemäni jäädytetyn suolakinuski Baileys kakun ohjetta, muokkasin sitä vain vähän.  


Keksipohja (20cm):
186g digestive keksejä
67g normaalisuolaista voita

Täyte (20cm):
177g Mascarponea
248g Kondensoitua maitoa
133g Pople-likööriä
1 maustemitta vaniljasokeria
5ml (1tl) sokeria
248g kuohukermaa

Päälle:
Kermavaahtoa
Tuoreita mansikoita


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan reunoja. Voit käyttää myös reunakalvoa reunoihin.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru kevyesti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.


Valmista täyte:

3. Pehmennä Mascarpone ja lisää kondensoitu maito, kääntele tasaiseksi seokseksi. Lisää vaniljasokeri ja sokeri. Sekoita joukkoon Pople-juoma. Lopuksi vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja kääntele se nuolijalla seoksen joukkoon.

4. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kakun pinta tuorekelmulla niin, että kelmu on kakun pinnassa kiinni. Pistä pakastimeen jäätymään yön yli.


Kakun tarjoileminen:

5. Ota kakku pois pakkasesta ja koristele kermavaahdolla sekä tuoreilla mansikoilla. Anna kakun pehmetä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua. Oma kakkuni oli huoneenlämmössä ennen tarjoilua noin 10 minuuttia. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti