tiistai 7. heinäkuuta 2020

Pehmeän sitkeät kaurakeksit butterscotch hipuilla/ Soft & Chewy Oatmeal Scotchies


New Yorkissa käydessäni toin mukanani Butterscotch hippuja ja miettiessäni mihin niitä käyttäisin löysin tämän reseptin Sallys baking addiction blogistaKaurakeksien rakenne on juuri sellainen kuin niiden nimi kuvaakin. Keksit ovat reunoilta rapeat ja keskeltä ihanan pehmeän sitkeät. Suomesta ei varmaankaan noita Butterscotch hippuja löydy, mutta voisin kuvitella että kekseihin sisälle sopisivat esimerkiksi suklaarouhe, daimrouhe tai suolakinuskin palaset.


Keksit:
190g puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2tl jauhettua kanelia
1tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
230g normaalisuolaista voita sulatettuna
200g fariinisokeria
100g sokeria
2 munaa
1 rkl vaaleaa siirappia
2tl vaniljasokeria
240g kaurahiutaleita
280g butterscotch hippuja


Tee näin:

1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaneli, ruokasooda ja suola, pistä sivuun odottamaan.

2. Vatkaa keskenään voi, fariinisokeri ja sokeri. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet noin 2 minuuttia.

3. Lisää munat, valeasiirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet. 

4. Siivilöi ja kääntele joukkoon jauhoseos.

5. Kääntele joukkoon kaurahiutaleet ja lopuksi Butterscotch hiput. Taikina on paksua ja tahmeaa. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan vetäytyä jääkaapissa ainakin 45 minuuttia (annoin oman taikinani olla juurikin 45 minuuttia jääkaapissa). Jos annat taikinan olla jääkaapissa enemmän kuin muutaman tunnin, niin anna taikinan seistä huoneenlämmössä ainakin 30 minuuttia ennen kuin alat keksejä muotoilemaan, sillä taikina on tällöin melko kovaa.

6. Muotoile taikinasta noin 3 ruokalusikallisen kokoisia palloaja (itse käytän apuna cookie scooppia). Laita pallot leivinpaperin päälle pellille (itse laitoin 5 palloa/pelti ja hieman litistin palloja kädelläni ennen uuniin laittoa). 

7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 13-14 minuuttia tai kunnes keksit ovat vähän ruskistuneet sivuilta, mutta keskusta on vielä pehmeä (paistoin omiani 12 min ja 30 sek). Anna keksien jäähtyä pellillä 5 minuuttia ennenkö siirrät keksit ritilän päälle jäähtymään. Mielestäni kesit maistuvat paremmalta seuraavana päivänä leipomisesta. 



Soft & Chewy Oatmeal Scotchies

Original recipe for these delicious soft and chewy oatmeal cookies you can find in English from Sallys baking addiction blog.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti