tiistai 7. heinäkuuta 2020

Suolakinuski Baileys jäätelö/ Salted Caramel Baileys Ice Cream


Voiko ihanempaa jäätelöä ollakkaan, Baileys jäätelö ja Baileyssillä maustettu karamellikastike ovat yhdessä taivaallista! Olen käyttänyt tähän Salted Caramel Baileys likööriä, mutta tavallisella Baileyssillä tulee varmasti yhtä herkullista. Jäätelön pohjana on aikaisemmin tekemäni suklaa Baileys jäätelö. Baileys-karamellikastikkeen ohjeen olen ottanut Cravings of a lunatic blogista.

Jäätelömassa: 
4dl kuohukermaa
397g (1tlk) kondensoitua maitoa 
90g Salted Caramel Baileys likööriä
35g glukoosisiirappia

Baileys-karamellikastike:
100g sokeria
14g normaalisuolaista voita kuutioituna
pieni ripaus hienoa merisuolaa (tai maun mukaan)
120g Salted caramel Baileyssiä
Tarvittava määrä kuohukermaa (noin 120g)


Valmista Baileys-karamellikastike:

1. Laita teräskattilaan sokeri, voi ja hieno merisuola. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoitellen kunnes sokeri sulaa ja seos muuttuu kullan rusehtavaksi (karamellin väriseksi).

2. Ota kattila liedeltä ja ohuena nauhana sekoitetaan joukkoon Baileys. Todennäköisesti seos menee kökköön, ainakin itselläni näin kävi, mutta ei hätää. Säädä levy vähän miedommalle ja samalla sekoitellen anna sulaa konnus sokeri on sekoittunut Baileyssin kanssa.

3. Nosta lämpö takas keskilämmölle ja sekoita joukkoon ohuena nauhana tarvittava määrä kuohukermaa. Tarvittava määrä on kunnes kastike on vähän paksuuntunut, jäähtyessä kastike paksuuntuu huomattavasti. (Itse lisäsin aluksi joukkoon 60g kuohukermaa ohuena nauhana ja annoin hetken poreilla. Lopuksi lisäsin vielä 60g kuohukermaa ohuena nauhana ja annoin hetken poreilla. Koostumuksesta tuli näin juuri sopivaa, vähän paksuhkoa, mutta kuitenkin pehmeää ja hyvin pursotettavaa). Anna jäähtyä ennen käyttöä.


Valmista jäätelömassa:

4. Mittaa kulhoon kaikki jäätelömassan ainekset ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi.


Jäätelön kokoamine:

5. Laita kippoon 1/4 osa jäätelömassaa ja pursota päälle reilusti karamelliraitoja. Toista kunnes massa loppuu. Peitä jäätelömassan pinta tuorekelmulla. Aseta tuorekelmu jäätelömassan pintaan kiinni ja peitä rasia tiukasti kannella. Pakasta yön yli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti