Sain ystävältäni Advocat-likööriä ja tämä resepti muistui mieleeni. Reseptin olen saanut hollantilaiselta vaihtari kaveriltani, joka ollessamme Itävallassa opiskelijavaihdossa tarjosi tätä kakkua meille jälkiruoaksi eräällä illallisella. Kakku on todella herkullista, se on helppo tehdä ja valmistaminenkin käy sutjakkaasti, mutta jäähtymiseen pakastimessa pitää varata reilusti aikaa! :)
Alkupereäinen ohje: Ohje 15cm vuokaan: 300g Lady fingers keksejä n. 100g Lady fingers keksejä 500ml kuohukermaa 335ml kuohukermaa 40ml vaniljasokeria 28ml vaniljasokeria 500ml Advocat-likööriä165ml Advocat-likööriä (omaan makuuni 2,5dl riittänee) (tai oman maun mukaan enemmän)
1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Kääntele lopuksi joukkoon Advocat-likööri.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan reunoja.
3. Sekoita keskenään jäähtynyt kahvi ja rommi.Peitä vuoan pohja kekseillä jakostuta. 4. Lusikoi puolet täytteestä pohjan päälle. Asettele täytteen päälle toinen kerros keksejä ja kostuta ne.
5. Lusikoi loput täytteestä ja tasoita pinta varovasti. Peitä kakun pinta tuorekelmulla niin, että kelmu on kakun pinnassa kiinni. Pistä pakkaseen jäätymään. Alkuperäinen resepti kehottaa antaa kakun jäätyä pakkasessa 3-4h. Annoin 15cm kakkuni olla pakkasessa ainakin 4h ja se olisi saanut olla vielä kauemminkin. Ensikerralla annan kakkuni jäätyä6-10h.
6. Ota kakku pois pakkasesta ja irrota vuoasta. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja raastettua tummaasuklaata.
Frozen Egg Liquer Cake I got from my friend bottle of Advocat liquer and this recipe came on my mind. I have got this recipe from my Dutch exhange student friend, who once serve this cake for us while we were spending our exchange semester in Austria.Cake is really delicious, it is easy to make and preparation is fast, but for cooling in the freezer must be reserved plenty of time! :) Orginal recipe: Recipe for 15cm cake tin: 300g Lady fingers biscuitsn. 100 Lady fingers biscuits 500ml whipping cream 335ml wipping cream 40ml vanillasugar28ml vanillasugar 500ml Advocat-liquer 165ml Advocat-liquer (for my taste 250mlenough) (or morefor your taste)
For moisten:For moisten: 20mlinstant coffee orcoffee16ml coffee 25ml rum 18ml rum
Decoration: unsweetened cocoa powder grated darkc hocolate Do this: 1. Whip cream until fluffy and addvanillasugar. Lastly fould in Advocat liqueur.
2. Line baking tin with baking paper and cover the edges with paking paper.
3. Mix cooled coffee and rum together. Cover bottom of the baking tinwith biscuits andmoisten them.
4. Spoon half of the filling over the cookie base. Arrange on top of the filling another layer of biscuits and moisten them.
5. Spoon remaining filling top of the cookies and smooth surface gently. Cover surface with plastick warp by sticking it to the surface and place the cake in the freezer to freeze. The original recipe tells to give the cake to frost 3-4 hours in the freezer. I let my 15cm cake to be in the freezer at least 4 hours, and it should have been there even longer. Next time I will let my cake to freeze 6-10 hours.
6. Take the cake out of the freezer and remove from the pan. Sprinkle top of the cake cocoa powder and grated dark chocolate.
Tässä kakussa maistuu ihanasti Amaretto. Muutin alkuperäistä reseptiä hieman lisäämällä kakkuun vaniljasokeria ja Amaretton määrää sekä kuorrutin kakun, jotta siitä tulisi juhlavamman näköinen. Kakku maistui oikein hyvälle. Alkuperäinen resepti on Kotilieden nettisivuilta.
Kuorrutus: 2dl tomusokeria 1rkl Amarettoa 1-1 1/2rkl vettä mantelilastuja
Valmista kakku:
1. Voitele ja jauhoita n. 1,8l vuoka.
2. Siivilöi kulhoon perunajauho. Lisää joukkoon pehmeä voi ja sokeri ja vaahdota hyvin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon vaniljasokeri.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos pienissä erissä taikinaan ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.
4. Lisää lopuksi Amaretto ja kääntele joukkoon kunnes taikina on tasaista. Lisää viimeiseksi kerma-maito ja kääntele tasaiseksi). Sekoita vain senverran kuin on tarpeellista.
5. Lusikoi kakku vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 astessa n. 45min.
6. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kumoa jäähtynyt kakku. Kelmuta se hyvin ja pistä vielä muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
7. Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
8. Laita kulhoon tomusokeri ja kaada päälle vesi ja Amaretto, sekoita tasaiseksi. Lusikoi kuorrute kakun päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoamista.
Amaretto Pound Cake
This cake tastes wonderfully Amaretto liqueur. I added to the original recipe amount of Amaretto liqueur and a little vanilla sugar and I also frost the cake, so that it becomes more festive looking. Cake tasted very good. The original recipe is from Kotiliesi website.
Pound Cake: 200g normally salted butter 250ml (225g) sugar 200ml (140g) potato flour 3 eggs 150ml (97g) all-purpose flour 2 teaspoon baking powder 100ml Amaretto liqueur (I use Dissaronno) 1/2-1 teaspoon vanilla sugar (50ml cream-milk mixture= 35ml whipping cream + 15ml semi-skimmed milk) some butter and breadcrumbs for greasing cake tin
2. Sieve potato flour into bowl. Add soft butter and sugar whisk ingredients together with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. Add vanilla sugar and whisk until mixed. 3. Mix potato all-purpose flour and baking powder together. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in gently.
4. Finally, add Amaretto liqueur and fold in gently. Lastly add cream-milk mixture and fold in gently. Mix only enough so that ingredients are mixed together.
5. Spoon dough in to cake tin. Bake at 175 C (350 F) degrees oven on the lower level about 45min.
6. Allow cake to cool in the tin. Flip the cooled cake. Cover cake well with plastick warp and put it in plastick bag and let it taste in the fridge for 1 to 2 days.
7. Take cake well advance in to the room temperature before serving.
8. Put icing sugar into a bowl and pour over water and Amaretto liqueur, stir until smooth. Spoon frosting over the cake and sprinkle almonds flakes. Allow frosting to harden before serving.