lauantai 7. marraskuuta 2015

Tosi suklaiset kuppikakut/ Very Chocolate Cupcakes

 
Näistä kuppikakuista ei puutu suklaata! Kuppikakkujen pohja on jo monesti aikaisemminkin käyttämäni suosikki suklaa kuppikakkupohjani Sally`s Baking Addiction blogista, tosin tämä on ensimmäinen resepti mihin sitä aikoinaan olen käyttänyt. Ganachen ja täyteen ohjeisiin olen hakenut ideoita jostakin blogeista, mutta ne ovat muovautuneet muotoonsa kokeilemalla. Kyseiset kuppikakut suunnittelin siskoni häihin ja olen näitä senkin jälkeen tehnyt muutamiin juhliin. Nämä ovat aina hyvin käyneet kaupaksi vieraille :) 



Kuppikakut: (tulee 50 minikuppikakkua)
115g normaalisuolaista voita
57g Fazer taloussuklaata
64g kaakaojauhetta (makeuttamaton)
95g puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2tl ruokasoodaa
3/4tl leivinjauhetta
0,6ml suolaa
2 munaa
100g sokeria
50g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
120ml buttermilk= 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua.


Täyte: (riittää yli 50 minikuppikakuun)
1 1/2dl vispikermaa
75g maustamatonta tuorejuustoa
75g Fazer taloussuklaata

Suklaa ganache: (rittää n. 50 minikuppikakkuun)
240g Fazer taloussuklaata hienoksi rouhittuna
2dl kuohukermaa


Kuppikakut:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Palastele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet. siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.

3. Tee buttermilk: sekoita keskenään pienessä kulhossa 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua ja pistä sivuun ja anna vetäytyä 5min.

4. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Pistä sivuun odottamaan

5. Vatkaa munat, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri kunnes sekoittuneet n. 2min.

6. Vatkaa jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon kunnes sekoittunut.

7. Kääntele taikinan joukkoon vuoroitellen jauhoja ja buttermilkkiä. Huom! Sihtaa jauhot taikinaan pienissä erissä jouhopaakkujen välttämiseksi. Sekoita kunnes ainekset juuri sekoittuneet keskenään, älä sekoita liikaa.

8. Vuoraa minimuffinipelti minimuffinssivuoilla ja täytä kolot taikinalla. Täytä korkeintaan hieman reilu puolet vuoasta, sillä kuppikakut kohoavat paljon.

9. Paista minikuppikakkuja 175 asteessa uunin keskitasolla n. 9min tai kunnes kuppikakkuun työnnetty tikku tulee ulos melkein puhtaana. Anna kuppikakkujen jäähtyä muffinipellissä.

10. Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin reilunkokoinen kolo (halkaisija n. 15mm)ja painele kolon reunat tasaiseksi marsipaanityökalulla.




Täyte:

11. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.

12. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hieman.

13. Pehmennä tuorejuustoa hieman vatkaamalla. Lisää sitten sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tuorejuustoseos vaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

14. Pursota täyte kuppikakkujen sisälle. Laita kuppikakut vetäytymään jääkaappiin mielellään yönylitse.



Ganache:

15. Kuumenna kerma varovasti melkein kiehuvaksi pinnoitetussa kattilassa kokoajan sekoittaen.

16. Poista kattila liedeltä ja lisää suklaa nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa käytä kattilaa jälkilämmöllä, jotta suklaa sulaa kunnolla ja seos on tasaista.

17. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pistä jääkaappiin ja anna olla siellä yön ylitse.


18. Seuraavana päivänä vaahdota ganache kuohkeaksi ja pursota nopeasti kuppikakkujen päälle. Ganache alkaa sulamaan lämpimissä käsissäsi, jos pursottaminen kestää liian kauan.





Very Chocolate Cupcakes

These cupcakes are full of chocolate! Basis of these cupcakes is my fafourite chocolate cupcake base from Sallys Baking Addiction blog. I have use it many times already but this recipe was the first time I used it. Ganache and fillings instructions are shaped by trying. I planned these cupcakes to my sister's wedding and after that I have made these for couple of special occasions. These have always taste well for guests :)



Cupcakes: (about 50 mini cupcakes)
115g normalsalted butter (salt 1,4g /100g)
57g dark chocolate (I use 44%) 

64g unsweetened cocoa powder
95g all-purpose-flour
1/2 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon baking powder
0,6ml salt (if you use unsalted butter add salt 1/4 teaspoon)
2 eggs
100g granulated sugar
50g light brown sugar
1 teaspoon vanillasugar
120ml buttermilk= mix 2 teaspoons white vinegar or lemon juice with 120ml milk. Stir and let sit for 5 minutes.


Filling: (over 50 mini cupcakes)
150ml whipping cream
75g cream cheese
75g dark chocolate (I use 44%) 


Chocolate ganache: (about 50 mini cupcakes)
240g dark chocolate finely chopped (I use 44%)
200ml whipping cream



 
Cupcakes:

1. Preheat the oven to 175 C (350F) degrees. Line a minicupcake/muffin pan with cupcake liners. Set aside.

2. Put Chocolate and butter in a saucepan over stovetop. Melt over low heat. Stir until smooth. Set aside and allow to cool slightly.

3. In a bowl, toss the cocoa powder, flour, baking soda, baking powder, and salt together until thoroughly combined. Set aside.

4. In a large bowl, whisk the eggs, sugar, brown sugar, and vanilla together until smooth. Add the cooled butter-chocolate mix and whisk until smooth.

5. Add alternatively flour mixture trought sieve and buttermilk to the dough. Repeat until everything is added. Stir until just combined, do not over mix!

6. Fill the cupcake liners a bit over half way full with batter. Bake mini cupcakes for 9 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out almost clean. Allow to cool completely.

7. Cover middle of cupcake hole (diameter about 15mm). Use decorating tool to press down and smoot the whole edges.




Filling:

8. Whisk whipping cream with electrick mixer until peaks form. Set aside.

9. Melt chocolate in microwave in low power and stir at times while melting. Let it cool down.

10. Soft cream cheese and whisk in melted chocolate. Then add cream cheese mixture in whipping cream and whisk untill smooth, be carefull not to over mix.

11. Pipe filling in the cupcakes holes and put cupcakes rest to the fridge preferably over night.


Ganache:

12. Gentle heat whipping cream almost boiling in a saucepan. Stir constantly.

13. Remove saucepan from the heat and add chopped chocolate to the liquid. Stir until smooth. If necessary, put saucepan back to the afterheat so that chocolate melts properly and mixture is smooth.

14. Allow the mixture to cool to room temperature. Then place it to the fridge for over night.


15. Next day whisk ganache with electrick mixer until creamy. Pipe it fastly top of the cupcakes. Ganache will melt in your warm hands, if piping is taking too long.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti