tiistai 10. toukokuuta 2016

Valkosuklaa-After Eight juustokakku/ White Chocolate-After Eight Cheesecake (24cm)

























Tämä juustokakku on ihana minttuista ja valkosuklaa kerros tasapainottaa makeutta. Voisin syödä tätä kakkua kunnes napa halkee :) Täytteen ohje on otettu eräästä blogista, jota ei harmikseni enään ole netis. Tein alla olevasta täytteestä vain puolet, sillä toivomuksena oli ohut juustokakku. Muutin alkuperäisen pohjan keksipohjaksi ja vähensin yhden liivatteen täytteestä. Kakku on mielestäni parhaimmillaan kun saa vetäytyä jääkaapissa ennennen tarjoilua n. 48h. 


Pohja: (24cm)
225g Domino Minttu-keksejä
57g normaalisuolaista voita

Valkosuklaa täyte: 
200g Philadelphia tuorejuustoa
400g valkosuklaata
16,5ml sokeria
2dl vispikermaa
2 liivatetta (käytin Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)
2rkl (30ml) vettä

After eight täyte:

200g Philadelphia tuorejuustoa
400g After Eight -suklaata
16,5ml sokeria
2dl vispikermaa
2 liivatetta 
(käytin Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)

2rkl (30ml) vettä

Koristeluun:
Valkosuklaata
After Eight -suklaata

 

Valmista keksipohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi. 

2. Hienonna minttusuklaa domino-keksit mielellään monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle lusikan avulla. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.


Valmista valkosuklaatäyte:

3. Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä.

5. Pehmennä tuorejuustoa hieman nuolijalla. Vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa sen jälkeen joukkoon sokeri.

6. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada liivatelehtien päälle 2rkl kiehuvaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman samalla sekoitellen.

7. Lisää liivateliemi tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten.

8. Vaahdota vispikerma ja kääntele se varovasti tuorejuusto-suklaa seoksen joukkoon.

9. Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle ja laita pakkaseen n. 5 minuutikisi, kunnes valkosuklaakerros on hyytynyt hieman.

 

Valmista After Eight täyte:

10. Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.


11. Sulata After Eight vesihauteessa tai varovasti mikrossa (suklaa palaa herkästi, joten tarkkaile sulatusta kokoajan). Anna jäähtyä hieman.

12. Pehmennä tuorejuustoa hieman nuolijalla. Vatkaa joukkoon After Eight. Sen jälkeen vatkaa joukkoon sokeri.

13. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada liivatelehtien päälle 2rkl kiehuvaa vettä ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman samalla sekoitellen.

14. Lisää liivateliemi ohuena nauhana kokoajan vatkaten.

15. Vaahdota vispikerma ja kääntele se tuorejuusto-suklaa seoksen joukkoon.

16. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin vetäytymään yön ylitse. Mielestäni kakku on parhaimmillaan kun saa vetäytyä jääkaapissa 48 tuntia. 

17. Koristele kakku haluamallasi tavalla. 



White Chocolate-After Eight Cheesecake

This cheesecake has wonderful taste of mint and white chocolate layer balance the sweetness. I could eat this cake so much :) Recipe for the filling is taken from a blog, which doesn`t unfortunately exist online any more. From the below filling recipe I made only half, because I was asked to make thin cheesecake. I changed original recipe the way that I made biscuit bottom for the cake and from the filling I reduced amount of gelatin. I think the cake is at its best when before serving it has allowed to rest in the fridge approx. 48h.


Biscuit base: (24cm)
225g Mint Chocolate Domino biscuits
57g normally salted butter

White chocolate filling: 
200g Philadelphia cream cheese
400g white chocolate
16,5ml sugar
200ml whipping cream
2 gelatin (one gelatin leave weights 2g)
2 tablespoon (30ml) water
After Eight chocolate filling:
200g Philadelphia cream cheese
400g After Eight chocolate
16,5ml sugar
200ml whipping cream
2 gelatin (one gelatin leave weights 2g)

2 tablespoon (30ml) water

Decoration:
White chocolate
After Eight chocolate 

 

Prepare biscuit base:

1. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper. 


2. Chop biscuits (use a food processor if you have). Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the pan with a spoon. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.


Prepare white chocolate filling:

3. Soak 2 gelatin leaves in cold water approx. 5 to 10 min.

4. Melt white chocolate in the microwave in low power and stir at times while melting. Let it cool down. 

5. Put cream cheese in to bowl and soft a bit with rubber spatula. Use electric mixer and whisk into cream cheese mixture cooled white chocolate. Then add sugar and whisk only until it mix in. 

6. Heat the water to boiling hot. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and put them in the small bowl. Pour 30ml boiling water over the gelatin leaves and mix until smooth. Let the gelatin mixture to cool slightly while stirring.

7. Pour the gelatin mixture into the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking. 
 
8. Whisk the whipping cream until fluffy and gently fold in the cream cheese-chocolate mixture.

9. Pour the white chocolate filling over the biscuit base and smooth. Put the cake in the freezer and let it set there for approx. 5 min, until white chocolate layer has set slightly.

 

Prepare After Eight filling:

10.
Soak 2 gelatin leaves in cold water approx. 5 to 10 min.


11. Melt After Eight chocolate in the microwave in low power and stir at times while melting (be careful, chocolate burns easily). Let it cool down a bit.

12. Put cream cheese in to bowl and soft a bit with rubber spatula. Use electric mixer and whisk into cream cheese mixture cooled After Eight chocolate. Then add sugar and whisk only until it mix in.

13. Heat the water to boiling hot. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and put them in the small bowl. Pour 30ml boiling water over the gelatin leaves and mix until smooth. Let the gelatin mixture to cool slightly while stirring.

14. Pour the gelatin mixture into the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

15. Whisk the whipping cream until fluffy and gently fold in the cream cheese-chocolate mixture.

16. Pour the After Eight filling over the white chocolate filling and smooth. Put cake in the fridge and let it set there over night. I think cake it its best when let sit in the fridge 48 hours before serving.

17. Decorate your cake
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti