sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mansikka-vadelmakakku/ Strawberry-Rasberry Cake (24 cm)


Tämän pirteän reseptin olen saanut ystävältäni. Reseptiä olen muokannut lisäämällä keksipohjan, mansikan ja vadelman määrää.


Keksipohja:
225g digestive-keksejä
95g normaalisuolaista voita

Täyte:
200g ranskankermaa
100g kermaviiliä
1dl (90g) sokeria
2tl vaniljasokeria
5dl mansikkasurvosta
45ml mehua mansikoista tai vettä
5 liivatelehteä (käytän Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)
2dl kuohukermaa

Päällinen:
3dl vadelmasurvosta
3 liivatelehteä (käytän Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)
30ml mehua vadelmista tai vettä
30ml sokeria tai maun mukaan

Koristeluun:
tuoreita vadelmia
mansikkakermaa, ohje löytyy täältä


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.




Valmista täyte:

3. Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.

4. Sekoita keskenään ranskankerma, kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri.

5. Jos mahdollista ota sulaneista pakastemansikoista 45ml mehua talteen. Tämän jälkeen soseuta mansikat sauvasekoittimella. Lisää 5dl mansikkasurvosta seoksen joukkoon.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pistä sivuun odottamaan.

7. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada kuuma mehu liivatelehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateliemen jäähtyä hieman samalla sekoitellen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana seoksen joukkoon kokoajan vatkaten.

8. Kääntele joukkoon vaahdoitettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia.


Valmista päällinen:

9. Laita 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.

10. Jos mahdollita ota sulaneista pakastevadelmista 30ml mehua talteen. Soseuta vdelmat sauvasekoittimella ja mittaa 3dl sosetta kulhoon.

11. Mausta vadelmasose maun mukaan sokerilla.

12. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada kuuma mehu liivatelehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateliemen jäähtyä hieman samalla sekoitellen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana vadelmasurvoksen joukkoon kokoajan voimakkaasti sekoittaen.

13. Kaada vadelmasurvos varovasti kakun päälle. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään yön ylitse.

14. Koristele esim. tuoreilla vadelmilla ja mansikkakermalla.



Strawberry-Rasberry Cake

I have got this fresh cake recipe from my friend. I have modify this recipe by making bigger biscuit base an adding amount of strawberry and rasberry.


Biscuit base:
225g digestive-biscuit
95g normally salted butter

Filling:
200g french cream
100g sour cream
100ml (90g) sugar
2 teaspoon vanilla sugar
500ml mashed strawberries
45ml juice from the rasberries or water
5 gelatin leaves (I use Meira, one leave weights 2g)
200ml whipping cream

Topping:
300ml mashed rasberries
3 gelatin leaves (I use Meira, one leave weights 2g)
30ml juice from rasberries or water
30ml sugar or for your taste

Decoration:
fresh rasberries
Strawberry cream, you can find recipe from here


Prepare biscuit base:

1. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.



Prepare filling:

3. Soak 5 gelatine leaves in cold water approx. 5 to 10 min.

4. Put french cream, sour cream, sugar and vanilla sugar into bowl. Mix until smooth.

5. If possible, before mashing melted strawberries, set aside 45ml of strawberry juice. Mash melted strawberries with hand blender. Measure 500ml strawberry mash into the mixture.

6. Foam whipping cream and set aside.

7. Heat strawberry juice untill boiling. Squeeze the excess water from the gelatine leaves and put them in the small bowl. Pour strawberry juice over the gelatine leaves and mix until smooth. Let the gelatine mixture to cool slightly while stirring. Pour the gelatin mixture into the mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.

8. Fold in whipped cream. Pour filling over the biscuit base and let it set in the fridge aprox 5 hours.


Prepare topping:

9. Soak 3 gelatine leaves in cold water approx. 5 to 10 min.

10. If possible, before mashing melted rasberries, set aside 30ml of rasberry juice. Mash melted rasberries with hand blender. Measure 300ml rasberry mash into bowl.

11. Add sugar for your taste into the rasberry mash.

12. Heat rasberry juice untill boiling. Squeeze the excess water from the gelatine leaves and put them in the small bowl. Pour rasberry juice over the gelatine leaves and mix until smooth. Let the gelatine mixture to cool slightly while stirring. Pour the gelatin mixture into the rasberry mash in a thin strip at the same time vigorously mixing.

13. Pour rasberry mash gently top of the cake. Let it set in the fridge atleast over night.

14. Decorate the cake e.g with fresh rasberries and strawberry cream. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti