tiistai 4. joulukuuta 2018

Englantilainen hedelmäkakku/ English Fruit Cake


Tämän mehevän Englantilaisen hedelmäkakun ohjeen olen saanut vaariltani. Hän tapasi tehdä kakkua aina Jouluksi.


Englantilainen hedelmäkaku 1,8l vuokaan:
250g normaalisuolaista voita
315g (3,5dl) sokeria
4 munaa
70g (1dl) perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl jauhettua pomeranssinkuorta
2tl sitruunan raastettua kuorta
1dl kuohukermaa
65g sukaattia
75g punasia kirsikoita pilkottuna
80g mantelirouhetta 
75g (1dl) rusinoita 
78g (1dl) kuivattuja aprikooseja pilkottuna
260g (4dl) vehnäjauhoja (jaettuna 65g ja 195g)
(2.4rkl Dissarinnoa tai maun mukaan)


Englantilainen hedelmäkakku Nordic Ware 2,36l vuokaan:
313g normaalisuolaista voita
394g sokeria
5 munaa
87g perunajauhoja
12,5ml leivinjauhetta
12,5ml raastettua sitruunan kuorta
6,25ml jauhettua pomeranssinkuorta
125g kuohukermaa
100g sukaattia
100g punaisia kirsikoita pilkottuna
100g mantelirouhetta
95g (125ml) rusinoita
97g (125ml) kuivattuja aprikooseja pilkottuna
325g (5dl) vehnäjauhoja (jaettuna 82g ja 243g) 
45ml Dissarinnoa 



Tee näin:

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää sitruunan raastettu kuori ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

2. Sekoita keskenään leivinjauhe, jauhettu pomeranssinkuori, perunajauho ja 195g (tai isompaan kakkuun 243g) vehnäjauhoja. Siivilöi jauhoseos sopivissa erissä takinan joukkoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi.

3. Kääntele taikinan joukkoon kuohukerma ja halutessasi Dissarinno.

4. Sekoita keskenään kulhossa sukaatti, kirsikat, aprikoosi, rusinat ja 65g (tai isompaan kakkuun 82g) vehnäjauhoja. Lisää taikinan joukkoon hedelmät ja mantelirouhe, kääntele tasaiseksi seokseksi.

5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45-75 minuuttia kakun koosta riippuen(isompaa vuokaan tehtyä kakkuani paistoin puolet ajasta uunin keskitasolla ja puolet toiseksi alimmalla tasolla. Paistoin kakkuani 75 minuuttia). Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä, kumoa ja kelmutahyvin. Anna maustua jääkaapissa pari päivää. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä. 






English Fruit Cake 


This moist English Fruit Cake recipe I have got from my grandfather. He used to do this for Christmas. 


English Fruith Cake 1,8l tin:
250g normally salted butter
315g (3,5dl) sugar
4 eggs
70g (1dl) potato flour
2 teaspoon baking powder
1 teaspoon ground bitter orange peel
2 teaspoon finely grated lemon zest 
100ml whipping cream 
65g citron
75g copped red cocktail cherries
80g chopped almonds 
75g (100ml) raisins 
78g (100ml) chopped dried apricots
260g (400ml) all-purpose flours (divided 65g ja 195g)
(2.4 tablespoon Dissarinno or for your taste)


English Fruit Cake Nordic Ware 2,36l tin:
313g normally salted butter
394g sugar
5 eggs
87g potato flours
12,5ml baking powder
12,5ml finely grated lemon zest
6,25ml ground bitter orange peel
125g whipping cream
100g citron
100g copped red cocktail cherries
100g copped almonds
94g (125ml) raisins
97g (125ml) chopped dried apricots
325g all-purpose flours(divided 82g ja 243g) 
45ml Dissarinno


Do this:

1. Whisk together butter and sugar with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one. Add in grated lemon zest and fold in with rubber spatula.  

2. Mix together baking powder, ground bitter orange peel, potato flours and 195g (or for bigger cake 243g) all-purpose flour. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in gently. 

3. Fold in whipping cream and Dissarinno if you wish to use that. 

4. Mix together citron, cherries, apricots, raisins and 65g (or 82g if you make bigger cake) all-purpose flour. Add into dough fruit mixture and chopped almonds, fold in until smooth. 

5. Pour dough into buttered and floured tin. Bake at 175 C (350 F) degrees oven in the middle level for about 45-75 mins depending your cake size (I baked my cake which was made for bigger tin half of the time in the middle level and the other half in second lowest level. I baked my cake 75 minutes). Use toothpick to check when your cake is done. Allow to cool and flip the cooled cake. Cover cake well with plastic wrap and put it in plastic bag and let it taste in the fridge for couple days. Serve your cake in room temperature. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti