Piimäkakku on helppo tehdä ja vaihtelua kakkuun saa helposti vaihtamalla kakun päällystä. Tämän reseptin olen saanut mummultani. Alkuperäisestä ohjeesta olen täytteestä vähentänyt yhden liivatelehden ja keksipohjan teen hieman isompana. Keksipohja on melko paksu täytteeseen nähden, joten jos paksusta pohjasta ei pidä, kannattaa se tehdä hieman pienempänä (esim. 180g digestive-keksejä ja 75g voita).
Keksipohja:
225g digestive-keksejä
95g normaalisuolaista voita
Täyte:
4dl piimää
1 1/2dl (135g) sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä (Käytin Meiran, yksi liivatelehti painaa 2g)
4rkl vastapuristettua sitruunamehua
2dl kuohukermaa
Päälle:
Esim. mangopilttiä, marjasurvosta, tuoreita marjoja ym.
Valmista pohja:
1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi.
2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte:
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi.
4. Sekoita kskenään piimä, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Vaahdoita kerma ja pistä sivuun odottamaan.
6. Kuumenna sitruunamehu lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kippoon. Kaada kuuma mehu liivatelehtien päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateliemen jäähtyä hieman samalla sekoitellen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana piimäseoksen joukkoon kokoajan vatkaten.
8. Kääntele joukkoon vaahdoitettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
8. Laita kakun päälle maun mukaan esim. mangopilttiä tai tuoreita marjoja (laitoin kakkuni päälle Semper mangopilttiä reilu 1 1/2 purkkia).
Sour Milk Cake
Sour Milk Cake is easy to make and you can easily make variation to the cake by changing topping. I have got this recipe from my grandmother. From the original filling I have reduced one gelatin leave and I make slightly bigger biscuit base. This biscuit base is quite thick compared to the amount of the filling so if you don`t like thick base it might be better to make it slightly smaller (e.g 180g digestive biscuit and 75g butter).
Biscuit base:
225g digestive-biscuit
95g normally salted butter
Filling:
400ml sour milk
150ml (135g) sugar
2 teaspoon vanilla sugar
5 gelatin leave (I use Meira, one gelatin leave weights 2g)
60ml just squeezed lemon juice
200ml whipping cream
Topping:
E.g. mango puree, berry puree, fresh berries etc.
Prepare biscuit base:
1. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper.
2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.
Prepare filling:
3. Soak gelatin leaves in cold water approx. 5 to 10 min.
4. Mix together sour milk, sugar and vanilla sugar.
5. Foam whipping cream and set aside.
6. Heat lemon juice almost boiling point. Squeeze the excess water from the gelatin leaves and put them in the small bowl. Pour lemon juice over the gelatin leaves and mix until smooth. Let the gelatin mixture to cool slightly while stirring. Pour the gelatin mixture into the sour milk mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking.
8. Fold in whipped cream. Pour filling over the biscuit base and let it set in the fridge over night.
8. Put top of the cake layer of e.g mango puree or fresh berries (I put top of my cake Semper mango puree a bit over 1 1/2 can).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti