Herkulliset pizzakiekurat kahdella eri täytevaihtoehdolla. Alkuperäinen ohje kinkkutäytteellä on otettu Imp Leivontaherkut kansiosta kaksi (leivät ja sämpylät), kortti 9. Koska Pulled Pork on niin hyvää halusin kokeilla kiekuroihin myös Pulled Pork täytettä :) Ohjeesta tulee noin 16-20 kappaletta.
Pizzapohja:
2dl vettä
15ml (1rkl)rypsiöljyä
25g tuorehiivaa
1/2tl suolaa
n. 325g (5dl) vehnäjauhoja
Kinkkutäyte:
100g savustettua kinkkua (kannattaa laittaa enemmän)
1dl sweet chili kastiketta
1-2dl voimakasta juustoa raasteena (tai maun mukaan enemmän)
1/2tl-1tl oreganoa (tai maun mukaan enemmän)
Pulled pork täyte:
250g Kivikylän Pulled Pork
1 pieni punasipuli
1dl Santa Maria American BBQ Sauce Original
4dl (lähes 175g) Mozzarella raastetta
10ml (2tl) oreganoa
Valmista pizzapohja
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 C). Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää rypsiöljy ja suola.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi sekoittaen puuhaarukalla ja sitten siirtyen vaivaamaan. Alusta taikina hyvin vaivaten (jätä pieni määrä jauhoja leipomiseen, n. 50ml). Anna taikinan nousta peitettynä huoneenlämmössä noin 30 min.
3. Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli siitä suorakaiteen muotoinen levy.
4. Täytä pohja haluamallasi täytteellä. Jätä yläreunasta n. 1 cm paksuinen alue täyttämättä.
5. Kierrä levy tiukalle rullalle. Kostuta vedellä yläreuna ja liimaa kiinni, jottei kiekurat avautuisi uunissa. Jätä sauma alaspäin.
6. Leikkaa noin 2 cm levyisiä paloja. Laita palat pellille leikkuupinta ylöspäin ja anna nousta liinan alla peitettynä noin 30 minuuttia. Säädä uuni 225 asteeseen.
7. Paista uunin keskiosassa noin 8 minuuttia tai kunnes kiekurat ovat kypsiä. Anna jäähtyä ritilällä.
Valmista kinkkutäyte:
1. Suikaloi kinkku. Levitä sweet chili kastike pitzzapohjan päälle. Ripottele sen päälle suikaloitu kinkku. Mausta oreganolla ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Valmista Pulled Pork täyte:
1. Hienonna sipuli pieneksi. Kuullota pannulla voissa kunnes pehmenee ja saa väriä.
2. Levitä pizzapohjan päälle BBQ-kastike. Revi Pulled Pork pieniksi paloiksi ja ripottele pizzaphjan päälle. Ripottele sitten päälle punasipuli. Mausta oreganolla ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
Pizza Rolls
Delicious Pizza Rolls with two different filling options. Original recipe with ham filling is took from Imp Leivontaherkut folder two (breads and rolls), card 9. While Pulled Pork is so good, I wanted to try fill these rolls with Pulled Pork filling :) From the recipe becomes approx. 16 to 20 rolls.
Pizza baze:
200ml water
15ml (1 tablespoon) rapeseed oil
25g fresh yeast
1/2 teaspoon salt
n. 325g (500ml) all-purpose flour
Ham filling:
100g smoked ham (It is worth to put more)
100ml sweet chili sauce
100-200ml grated strong flavored cheese (or more for your taste)
1/2-1 teaspoon oregano (or more for your taste)
Pulled Pork filling:
250g Pulled Pork
1 small red onion
100ml Santa Maria American BBQ Sauce Original
400ml (almost 175g) grated Mozzarella cheese
10ml (2 teaspoon) oregano
Prepare pizza base:
1. Heat water until lukewarm(37 C). Crumble yeast into water and mix until it is dissolved. Add rapeseed oil and salt.
2. Add flour little at times mixing with spatula. When dough comes heavier start to knead flours to it. Knead dough well(leave a small amount of flour for baking, about 50ml). Cover the bowl with a kitchen towel and leave the dough to rise in a warm place for approx. 30 minutes.
3. Pour dough onto a floured baking table. Roll out the dough into a rectangular sheet with a rolling pin.
4. Fill the base with the filling you want. Leave to the top edge for about 1 cm space without filling.
5. Roll the sheet up tightly, starting from the longer side. Moisten with water the top edge and glue to prevent the rolls not opening in the oven. Leave the joint down.
6. Cut approximately 2 cm wide pieces. Put the cut pieces in the baking tray over the baking paper cutting surface upwards and let it rise under the kitchen towel for about 30 minutes. Adjust the oven to 225 C (437 F)degrees.
7. Bake middle level of the oven for approx. 8 minutes or until rolls are ready. Let cool down over cooling grid.
Prepare ham filling:
1. Chop ham. Spread sweet chili sauce over pizza base. Sprinkle ham over the base. Season with oregano and finally sprinkle over grated cheese.
Prepare Pulled Pork filling:
1. Chop onion finely. Fry onion with some butter until it softens and get some color.
2. Spread BBQ sauce over pizza base. Shred Pulled Pork into small pieces and sprinkle over pizza base. Then spread over red onion. Season with oregano and finally sprinkle over grated cheese.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti