sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Oreo macaronit/ Oreo Macarons


Olen jo pitkään halunnut tehdä Oreo macaroneja. Macaron kuorien alkupräinen ohje on Painted By Cakes blogista. Muokkasin siitä vain Oreoisen version. Oreo tryffeli täytteestä tuli herkullista ja keksin palaset rouskuvat mukavasti suussa :)


Oreo macaronit: 
80g mantelijauhetta
140g tomusokeria
10g hienonnettua Ore-keksiä
20g erikoishienoa sokeria
70g kananmunan valkuaista

Oreo tryffeli täyte:
50ml Kuohukermaa
1tl juoksevaa hunajaa
50g Fazerin sinistä maitosuklaata
50g Fazerin taloussuklaata
3 Oreo-keksiä melko hienoksi rouhittuna

Koristeluun:
esim. sulatettua suklaata sekä Oreo-keksejä hienoksi rouhittuna 


Valmista macaronit: 

1. Siivilöi tiheän siivilän läpi kulhoon mantelijauhetta 80g. Siivilään saattaa jäädä mantelinpaloja, heitä ne pois.

2. Poista Oreo-kekseistä täyte ja aja monitoimikoneessa hienoksi keksimurskaksi. Laita 10g Oreo-keksimurskaa, mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. 

3. Siivilöi manteliseos kulhoon.

4. Erottele toiseen kulhoon 70g valkuaista huoneenlämpöisistä kananmunista. 

5. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes muodostuu kuohkea vaahto. 

6. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. 

7. Lisää vaahtoon noin 1/3 osa manteliseoksesta varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja vaahdon alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. 

8. Lisää samalla tavalla käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta massa pehmenee, kun jatkat kääntelyä ja leikkaamista. 

9. Kun nuolijasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa, lopeta kääntely.

10. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm tai 1,2 cm kokoinen pyöreä tylla ja pursota pellille leivinpaperin päälle noin 2-3 cm kokoisia nokareita, halutusta koosta riippuen. Jotta ilmakuplat hajoavat, pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle.

11. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva n. 30-60 min.

12. Kuumenna uuni 140 asteeseen ja paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa ja tarvittaessa säädä uunin lämpötilaa. (Tein halkasijaltaan 2,5cm macarone ja ja paistoin niitä n. 137 C asteessa n. 14 min).

13. Ota macaronit pois uunista, kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna macaronien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään.


Valmista tryffelitäyte:

14. Rouhi suklaat hienoksi rouheeksi ja pistä kulhoon.  

15. Laita kattilaan kuohukerma sekä hunaja ja kuumenna kiehuvaksi.

16. Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuuma kerma rouhittujen suklaiden päälle. Kääntele seos nuolijalla tasaiseksi. Lisää rouhitut Oreo-keksit ja kääntele tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä tarvittaessa käytä hetki jääkaapissa ennen macaronien täyttämistä. 

18. Pursota täytettä kuoren pohjalle ja nosta toinen kuori päälle kanneksi. Anna macaronien vetäytyä jääkaapsissa vähintään muutama tunti ennen tarjoilua (omani annoin olla yön yli jääkaapissa). Halutessasi koristele macaronit.




Oreo Macarons

I have long wanted to do Oreo Macarons. Original recipe for these Macaron shells is from Painted By Cakes blogista. I only modified it Oreo version. Oreo truffle filling become very delicious and copped Oreo cookies crunch nicely in the mouth :) 


Oreo macarons:
80g finely ground almonds
140g icing sugar
10g fine ground Oreo cookies
20g caster sugar 
70g egg whites

Oreo Truffle filling:
50ml whipping cream
1 teaspoon running honey
50g milk chocolate 
50g dark chocolate (I use 44%)
3 Oreo cookies quite finely chopped

For decoration:
E.g melted chocolate and finely chopped Oreo cookies


Prepare macarons:

1. Sift trough thin sieve ground almonds in to bowl until you get 80g. Into sieve may left some peaces of ground almonds, throw those away.

2. Take filling out of the Oreo cookies and but them in the food processor and blend until finely ground. Put 10g of finely ground Oreo cookies, icing sugar and finely ground almond in a food processor and blend until ingredients are thoroughly combined. 

3. Sieve the mixture into a bowl. 

4. Separate for another bowl 70g of egg whites from room temperature eggs. 

5. Whisk egg whites with electric mixer until the foam is spongy.

6. Add sugar gradually into foam whisking vigorously. Continue whisking until the foam is robust and forms sharp peaks.

7. Fold in gently with rubber spatula about 1/3 part of the almond mixture into the foam. Turn spatula around bowl and under the foam and then cutting over the foam.

8. Fold in the same way the rest of the almond mixture in two batches. Pattern becomes quite robust, but softens when you continue folding and cutting. 

9. When small amount of pattern dropped from the spatula flatten in about 30 seconds, stop turning, your pattern is ready.

10. Pour batter into cake decorating bag with diameter of 1 cm or 1,2 cm sized circular piping nozzle and pipe about 2-3 cm size pats on to baking paper over the baking tray. In order to break down the air bubbles, drop the baking tray a couple of times from about 10 cm height to the table.

11. Allow macarons stand at room temperature until the shells surface is dry to the touch approximately 30-60 mins. 

12. Bake macarons in the middle level of the oven in 140 C (284 F) degrees for about 15 minutes. Check after the first 5 minutes if the shells start to darken too much, and if needed adjust the temperature of the oven. (I made 2,5 cm macarons and I baked them in about 137 C degree oven for about 14 min).

13. Take macarons out of the oven when the foot which is formed at the bottom of the shell is not quake while gently lifting the shell from the baking paper. Let Macarons cool down over the baking tray about 10 minutes and then transfer them to cool on wire rack.


Prepare truffle filling:

14. Chop finely both chocolates into bowl.

15. Put in a saucepan whipping cream and honey and bring to boil.

16. Remove the saucepan from the heat and pour the hot cream over the chocolate. Fold in gently with rubber spatula until mixture is smooth. Add copped Oreo cookies and fold in gently with rubber spatula until mixture is smooth. Allow to cool at room temperature and if needed place in the fridge for a while before filling macarons. 

17. Pipe filling top of the shell bottom and lift another shell as cover. Let macarons rest in the fridge at least few hours after filling before serving them. If you wish decorate your macarons.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti