keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Kaneli-mantelikeksit/ Cinnamon-Almond Cookies































Näiden ihanien kaneli-mantelikeksien alkuperäinen ohje on Facebookin Leivotaan ryhmästä otettu. Alkuperäistä ohjetta muutin käyttämällä mantelijauhojen sijasta mantelijauhetta ja käytin normaalikokoisen kananmunan keltuaista ison sijasta. Nämä keksit ovat helppo tehdä ja ovat oikein herkullisia :)  


Keksit: (n. 40kpl)
200g normaalisuolaista voita sulatettuna
200g sokeria
1 kananmunan keltuainen
1rkl (15ml) tummaa siirappia
1tl (5ml) kanelia
1 1/2tl (7,5ml) vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
227g (350ml) puolikarkeita vehnäjauhoja
35g (50ml) perunajauhoja
27g (50ml) mantelijauhetta


Tee näin:

1. Lisää jäähtyneen sulatetun voin joukkoon keltuainen ja siirappi.

2. Siivilöi vehnäjauho ja perunajauho kulhoon. Sekoita muut kuivat aineet joukkoon. Lisää voiseos ja sekoita tasaiseksi, sekoita vain kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

3. Pyöritä taikinasta palloja (itse käytän apuna 2tl OXO cookie scooppia) ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille, jätä leviämisvaraa. Huom! älä litistä palloja.

4. Paista keksejä uunin keskitasossa 150 asteessa n. 10-15 min, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä (paistoin omiani 11 min).

5. Uunista otettua voit tarvittaessa painaa keksiä kevyesti lusikalla tai haarukalla. Anna jäähtyä n. 5 min pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

6. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.  


Cinnamon-Almond Cookies

This lovely Cinnamon-almond cookie recipe is took from Facebook Leivotaan group. I have modify original recipe by using ground almonds instead of almond flour and I use normal size egg yolk instead of big one. These cookies are easy to make and are so delicious :)


Cookies: (approx. 40 cookies)
200g normally salted butter melted 
200g sugar
1 egg yolk
1 tablespoon (15ml) dark syrup
1 teaspoon (5ml) cinnamon
1 1/2 teaspoon (7,5ml) vanilla sugar
2 teaspoon baking soda 
227g (350ml) all-purpose flour
35g (50ml) potato starch
27g (50ml) ground almonds


Do this:

1. Add egg yolk and dark syrup into cooled melted butter.

2. Sift into the bowl all-purpose flour and potato starch. Mix in rest of the dry ingredients. Add butter mixture and mix until smooth, mix only as much is needed. 

3. Roll the dough into balls (I use the 2 tsp. OXO Cookie Scoop) and place them over baking tray which is lined with baking paper. Leave enough space between cookies while those will spread. NB! Do not flatten the balls.

4. Bake the cookies in the middle level of the oven in 150 C (302 F) degrees approx. 10-15 minutes, until they have received little color (I baked my cookies for 11 minutes).

5. After taken out of the oven, if necessary, you can press cookies lightly with a fork or spoon. Allow to cool for approx. 5 min on the baking tray and then move to the rack to cool.

6. Store in an airtight container.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti