keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Suklaa macaronit Ferrero Rocher tryffeli täytteellä/ Chocolate Macarons With Ferrero Rocher Truffle filling


Halusin tehdä macaroneihin Ferrero Rocher täytteen. Netistä en löytänyt mieleistäni ohjetta, joten päätin kokeilla omaa ideaani. Täytteestä tuli herkullista :) Macaron kuorien ohje on Painted By Cakes blogista. Jos tykkäät Ferrero Rocheista suosittelen kurkkaamaan myös Nutella-Ferrero Rocher brownies sekä Nutella Ferrero Roche juustokakun reseptit. 


Suklaa macaronit: 
80g mantelijauhetta
140g tomusokeria
10g kaakaojauhetta
20g erikoishienoa sokeria
70g kananmunan valkuaista

Ferrero Rocher tryffeli täyte:
80ml Kuohukermaa
1tl juoksevaa hunajaa
60g Fazerin sinistä maitosuklaata
60g Fazerin taloussuklaata
35g Nutellaa
4 Ferrero Rocher tryffeliä
13g huoneenlämpöistä normaalisuoaista voita

Koristeluun:
esim. sulatettua suklaata nutellalla maustettuna sekä paahdettua hasselpähkinärouhetta 


Valmista macaronit: 

1. Siivilöi tiheän siivilän läpi kulhoon 80g mantelijauhetta. Siivilään saattaa jäädä mantelinpaloja, heitä ne pois.

2. Laita mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe monitoimikoneeseen. Sekoita, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. 

3. Siivilöi manteliseos kulhoon.

4. Erottele toiseen kulhoon 70g valkuaista huoneenlämpöisistä kananmunista. 

5. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella, kunnes muodostuu kuohkea vaahto. 

6. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja. 

7. Lisää vaahtoon noin 1/3 osa manteliseoksesta varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja vaahdon alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. 

8. Lisää samalla tavalla käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta massa pehmenee, kun jatkat kääntelyä ja leikkaamista. 

9. Kun nuolijasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa, lopeta kääntely.

10. Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm tai 1,2 cm kokoinen pyöreä tylla ja pursota pellille leivinpaperin päälle noin 2-3 cm kokoisia nokareita, halutusta koosta riippuen. Jotta ilmakuplat hajoavat, pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle.

11. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva n. 30-60 min.

12. Kuumenna uuni 140 asteeseen ja paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa ja tarvittaessa säädä uunin lämpötilaa. (Tein halkasijaltaan 2,5cm macarone ja ja paistoin niitä n. 137 C asteessa n. 14 min).


13. Ota macaronit pois uunista, kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna macaronien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään.



Valmista tryffelitäyte:

14. Rouhi suklaat hienoksi rouheeksi ja pistä kulhoon. Lisää suklaiden päälle Nutella.

15. Murskaa haarukan ja veitsen avulla Ferrero Rochet hienoksi. 

16. Laita kattilaan kuohukerma sekä hunaja ja kuumenna kiehuvaksi.

17. Ota kattila pois liedeltä ja kaada kuuma kerma rouhittujen suklaiden päälle. Kääntele seos nuolijalla tasaiseksi. Lisää voi ja kääntele tasaiseksi. Lopuksi lisää murskatut Ferrero Rochet ja kääntele tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 2-3h tai käytä hetki jääkaapissa. 

18. Pursota täytettä kuoren pohjalle ja nosta toinen kuori päälle kanneksi. Anna macaronien vetäytyä jääkaapsissa vähintään muutama tunti ennen tarjoilua. Jos haluat, koristele macaronit.






















Chocolate Macarons With Ferrero Rocher Truffle filling

I wanted to fill my macarons with Ferrero Rocher filling. I didn`t find anything for my taste from internet, so I decided to try my own idea. Filling became delicious :) Macaron shell recipe is took from Painted By Cakes blog. If you like Ferrero Rochers I recommend you also look Nutella-Ferrero Rocher Brownies and Nutella Ferrero Rocher Cheesecake recipes.


Chocolate macarons:
80g finely ground almonds
140g icing sugar
10g unsweetened cocoa powder
20g caster sugar 
70g egg whites

Ferrero Rocher Truffle filling:
80ml whipping cream
1 teaspoon running honey
60g milk chocolate 
60g dark chocolate (I usee 44%)
35g Nutella
4 Ferrero Rocher truffle
13g room temperature butter

For decoration:
E.g melted chocolate with hint of Nutella and rosted hazelnuts


Prepare macarons:

1. Sift trough thin sieve ground almonds in to bowl until you get 80g. Into sieve may left some peaces of ground almonds, throw those away.

2. Put icing sugar, finely ground almond and cocoa powder in a food processor and blend until ingredients are thoroughly combined. 

3. Sieve the mixture into a bowl. 

4. Separate for another bowl 70g of egg whites from room temperature eggs. 

5. Whisk egg whites with electric mixer until the foam is spongy.

6. Add sugar gradually into foam whisking vigorously. Continue whisking until the foam is robust and forms sharp peaks.

7. Fold in gently with rubber spatula about 1/3 part of the almond mixture into the foam. Turn spatula around bowl and under the foam and then cutting over the foam.

8. Fold in the same way the rest of the almond mixture in two batches. Pattern becomes quite robust, but softens when you continue folding and cutting. 

9. When small amount of pattern dropped from the spatula flatten in about 30 seconds, stop turning, your pattern is ready.

10. Pour batter into cake decorating bag with diameter of 1 cm or 1,2 cm sized circular piping nozzle and pipe about 2-3 cm size pats on to baking paper over the baking tray. In order to break down the air bubbles, drop the baking tray a couple of times from about 10 cm height to the table.

11. Allow macarons stand at room temperature until the shells surface is dry to the touch approximately 30-60 mins. 

12. Bake macarons in the middle level of the oven in 140 C (284 F) degrees for about 15 minutes. Check after the first 5 minutes if the shells start to darken too much, and if needed adjust the temperature of the oven. (I made 2,5 cm macarons and I baked them in about 137 C degree oven for about 14 min).

13. Take macarons out of the oven when the foot which is formed at the bottom of the shell is not quake while gently lifting the shell from the baking paper. Let Macarons cool down over the baking tray about 10 minutes and then transfer them to cool on wire rack.


Prepare truffle filling:

14. Chop finely both chocolates into bowl. Add Nutella.

15. With fork and knife crush Ferrero Rochers untill fine.

16. Put in a saucepan whipping cream and honey and bring to boil.

17. Remove the saucepan from the heat and pour the hot cream over the chocolate. Fold in gently with rubber spatula until mixture is smooth. Add butter fold in gently with rubber spatula until mixture is smooth. Finally add the crushed Ferrero Rochers and fold in gently with rubber spatula until mixture is smooth. Allow to cool at room temperature for 2-3 hours or place in the fridge for a while. 

18. Pipe filling top of the shell bottom and lift another shell as cover. Let macarons rest in the fridge at least few hours after filling before serving them. If you wish decorate your macarons.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti