perjantai 3. elokuuta 2018

Nopea kaurapataleipä/ Fast Oat Casserole Bread


Helppo ja nopea kaurapataleipä. Leipä on mukavan pehmoista ja kuori on rapeaa. Ohjetta on helppo muunnella sen mukaan mitä kaapista löyty. Alkuperäisen ohjeen kauraleseet olen korvannut kaurahiutaleilla. Alkuperäinen ohje on otettu Ranteita myöjen taikinassa blogista.


Kaurapataleipä:
350g (350ml) vettä +42 asteisena
8g (2tl) kuivahiivaa
23g (1rkl) tummaa siirappia
8g (1 1/2tl) suolaa
120g (300ml) kaurahiutaleita tai Fazer Alku Sadonkorjuupuuro hiutaleseosta
292g (450ml) vehnäjauhoja tai 65g ohrajauhoja ja 227g vehnäjauhoja 


Tee näin:

1. Sekoita kuumennettuun veteen kuivahiiva. Lisää tämän jälkeen siirappi ja suola, sekoita tasaiseksi.

2. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin, älä vaivaa taikinaa.

3. Jauhoja apuna käyttäen pyöräytä taikina leiväksi (itse muotoilen leivän jauhotetun leivinpaperin päällä ja annan siinä kohota). Anna leivän kohota 30 minuuttia liinan alla.

4. Laita noin 3 litran pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 C asteeseen.  

5. Ota pata pois uunista ja ripottele padan pohjalle kaurahiutaleita. Laita leipä pataan (itselläni leipä leviää paljon kohotessaan, joten kaadan taikinan leivinpaperista vuokaan ja veitsellä irrotan mahdollisesti leivinpaperiin tarttuneen taikinan). Ripottele päälle vielä kaurahiutaleita ja laita sitten kansi päälle ja pata uuniin keskitasolle.

6. Paista leipää 30 minuuttia ja ota sitten kansi pois. Jatka paistamista vielä ilman kantta 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera. 




Fast Oat Casserole Bread

Easy and fast Oat Casserole Bread. Bread is nicely soft and crust is crunchy. Recipe is easy to modify according to what is in the closet. In the original recipe was used 100ml oat barn, I replace them with rolled oats. Original recipe is took from Ranteita myöjen taikinassa blog.


Oat Casserole Bread:
350g (350ml) water +42 C degree
8g (2tsp) dry yeast
23g (1tbsp) dark syrup
8g (1 1/2tsp) salt
120g (300ml) rolled oats or Fazer Alku harvesting porridge ingredients
292g (450ml) all-purpose flour or 65g barley flour and 227g all-purpose flour


Do this:

1. Mix in heated water dry yeast. Then add in dark syrup and salt, mix until smooth.

2. Add in rolled oats and mix until smooth. Finally add in all-purpose flour and mix well, do not knead. 

3. Using flour, shape the dough into bread (I shape my bread over floured baking paper and I let it rice over it). Let rise under kitchen towel about 30 minutes. 

4. Place about 3 liter casserole dish with the lid into cold oven and set the oven to warm 225 C degree (437 F).  

5. Take casserole dish out of the oven and sprinkle rolled oats bottom of the casserole dish. Put the bread into casserole (my bread spreads a lot while rising, so I pour the dough from the baking paper into casserole dish and with a knife I remove any dough that may have been attached to the baking paper). Then sprinkle top of the bread rolled oats and cover with the lid. Put casserole dish into the oven on the middle level.

6. Bake bread 30 minutes and then take the lid off. Continue baking 15 more minutes. Let cool down and enjoy with butter when bread is still warm.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti