keskiviikko 1. elokuuta 2018

Appelsiini-valkosuklaamutakakku/ Orange White Chocolate Mud Cake


Vähän aikaa sitten tein herkullista valkosuklaa mutakakkua, jonka alkuperäinen resepti on Kakkumonsterin blogistaHalusin nyt kyseisestä mutakakusta muokata appelsiinisen version, jota voisi herkutella tuoreiden vadelmien ja Tiikerijäätelön kanssa. Lopputulos oli oikein herkullinen, sopivan appelsiininen ja mehevä. 


Appelsiini-valkosuklaamutakakku:
100g valkosuklaata rouhittuna
220g sokeria
1 muna
100ml täysmaitoa
50g (50ml) vastapuristettua appelsiinimehua
1tl hienoksi raastettua appelsiinin kuorta 
130g puolikarkeita vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
125g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä


Tee näin:

1. Laita maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna samalla kokoajan sekoittaen höyryäväksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa ja sekoita nuolialla tasaiseksi. Lisää sitten voi pieninä paloina joukkoon ja sakoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada seos kulhoon.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi puolet jauhoseoksesta taikinan joukkoon kierrevispilällä sekoittaen. Tämän jälkeen lisää joukkoon appelsiinimehu sekä appelsiinin kuori ja sekoita kierrevispilällä sekaisin. Siivilöi loput jauhoseoksesta taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää joukkoon muna ja sekoita kierrevispilällä tasaiseksi. Älä ylisekoita.

3. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia, kakku saa tulla aika kiinteäksi. Tarvittaessa peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa (peitin kakkuni paiston puolivälissä leivinpaperilla ja paistoin kakkuani 33 minuuttia). Anna kakun jäähtyä. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden vadelmien ja Tiikerijäätelön kera. 





Orange White Chocolate Mud Cake


Some time ago I did delicious White Chocolate Mud Cake, which original recipe is from Kakkumonsteri blog. Now I wanted to make from that mud cake orange version, which could be enjoyed with fresh raspberries and Tiger ice cream. End result was very delicious, suitable orange taste an moist.


White Chocolate Mud Cake:
100g white chocolate chopped
220g sugar
1 egg
100ml whole milk
50g (50ml) fresh orange juice
1tsp finely grated orange zest
130g all-purpose flour
1tsp baking powder
125g normally salted butter at room temperature


Do this:

1. Put milk ans sugar into pot. Heat constantly stirring until steaming. Take pot out of the stove and add in chopped white chocolate and fold in with rubber spatula. Cube butter in small pieces and add in, fold in until smooth. Pour mixture into bowl.  

2. Mix together all-purpose flour and baking powder. Sieve half of the flour mixture into white chocolate mixture and mix with whisk until smooth. Add in orange juice and orange zest and mix with whisk until smooth. Sieve rest of the flour mixture into batter and mix until smooth. Finally Add in egg and mix with whisk until smooth. Do not over mix.

3. Line bottom of an 8-inch (20 cm) springform pan with baking paper and grease well the edges. Pour batter into the springform pan. Bake in the middle level of the 160 C degree (320) oven about 30-45 minutes, cake can become pretty firm. If needed cover your springform pan with baking paper if surface of your cake starts to darken too much (I covered my cake with baking paper half way of the baking and I baked my cake 33 minutes). Let cake cool down. Before serving sprinkle icing sugar top of the cake and serve for example with fresh raspberries and Tiger ice cream (vanilla ice cream with orange sauce). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti