Täydelliset, suussasulavat ja juuri sopivan sitkeät suklaakeksit! Tämä kaikista parhain suklaakeksiresepti on Sally`s Baking Addiction blogista ja toimii hyvin pohjana monen moisille suklaakekseille. Joukkoon voi laittaa oman maun mukaan suklaita, pähkinöitä tai vaikka toffeekarkkeja kuten Sally tekee omassa reseptissään.
Olen muokannut Sallyn ohjetta jättämällä maitosuklaan ja toffeekarkit pois ja korvaamalla ne Maraboun appelsiinikrokantti suklaalla. Kekseihin laitan myös hieman vähemmän suolaa, sillä käytän normaalisuolaista voita. Tämän postauksen kuvat on ottanut ystäväni Seo Hyung Cho.
Keksit: (n. 15-18kpl)
280g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1 1/2tl maissitärkkelystä
1/4tl suolaa
170g normaalisuolaista voita sulatettuna
150g fariinisokeria
100g sokeria
1 muna + 1 keltuainen
2tl vaniljasokeria
400g Maraboun applesiinikrokantti maitosuklaata karkeaksi rouhittuna (n. 250g kekseihin ja loput koristeluun)
Toimi näin:
1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda, maissitärkkelys ja suola. Pistä sivuun odottamaan.
2. Sekoita keskenään hieman jäähtynyt sulatettu voi, fariinisokeri ja sokeri. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
3. Lisää voi-sokeriseokseen muna ja keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten vielä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
4. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivataineet sopivissa erissä ja kääntele seos tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon appelsiini-suklaarouhe.
5. Peitä kulho kelmulla/foliolla. Pistä taikina jääkaappiin ja anna vetäytyä 2h.
6. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
7. Ota taikina jääkaapista ja anna olla huoneenlämmössä n.10min, jotta taikina hieman pehmenee. Pyörittele taikinasta palloja (omani ovat arviolta 1,5-2rkl kokoisia). Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle ja painele matalammiksi. Älä laita keksejä liian tiheään, sillä ne leviävät vielä uunissa. Koristele keksit vielä ennen uuniin laittoa pienillä appelssiini-suklaan paloilla.
8. Paista keksejä uunin keskitasolla n. 12-13 min kunnes keksien reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna keksien jäähtyä pellin päällä 10 min (keksit jatkavat kypsentymistään vielä pellillä) ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Jos keksit näyttävät pulleilta uunista pois otettaessa voit kevyesti painella ne matalaksi. Mielestäni keksit maistuvat peremmalta seuraavana päivänä.
Orange Chocolate Chip Cookies
Perfect, mouthwatering and chewy chocolate chip biscuits! This best ever chocolate chip cookie base recipe is from Sally`s Baking Addiction blog and from there you can find this recipe in english with good instructions.
This recipe is very good base for any kind of chocolate chip cookies. You can put in this pattern chocolate and nuts for your taste or chocolate covered caramel candies like Sally makes in her own recipe.
I have modified Sally's recipe just by leaving out milk chocolate and chocolate covered caramel candies and replacing them with Marabou orange krokant chocolate roughly chopped (I used approx. 250g for the pattern and 150g for decoration). For the pattern I put only 1/4 teaspoon salt because I use normally salted butter. My friend Seo Hyung Cho has taken this post pictures.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti