Peltileipä on helppo valmistaa ja käsiä ei tarvitse edes sotkea taikinan vaivaamiseen :) Leipä on pehmeää ja timjami antaa siihen mukavan säväyksen. Reseptin olen saanut eräältä iloiselta leipurilta.
Ainekset:
7dl maitoa
25g tuore hiiva
2tl suolaa
4dl kaurahiutaleita
n.1,5rkl kuivattua timjamia (tai n.1-2rkl muita mieleisiäsi yrttejä)
8-9dl vehnäjauhoja
1/2dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
Voiteluun:
oliiviöljyä
Toimi näin:
1. Lämmitä maito 38 asteiseksi. Murenna hiiva maidon joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
2. Lisää joukkoon timjami, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä 15 min.
3. Lisää joukkoon öljy ja vehnäjauhot sopivissa erissä. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota n.30 min leivinliinan alla.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota 20min. Voitele oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n.11 min.
Happy Tin Bread
Tin bread is easy to prepare and you don`t have to even mess your hads with kneading dough. Bread is soft and thyme gives it nice touch. I have got this recipe from one happy baker.
Ingredients:
700ml milk
25g fresh yeast
2 teaspoons salt
400ml oatmeal
1,5 tablespoon dried thyme (or approx.1-2 tablespoon dried herbs for your taste)
800-900ml all-purpose flour
50ml oil (I use rapseed oil)
Lubrication:
olive oil
Do this:
1. Heat milk for 38 degrees. Crumble yeast into the milk and stir until yeast is dissolved.
2. Add thyme, salt and oatmeal. Stir until smooth. Let the dough rest for 15 minutes.
3. Add oil, and wheat flour in suitable batches. Stir until smooth. Let the dough rise under a towel for about 30 minutes.
4. Pour batter into baking tray lined with baking paper and leave to rise for 20min. Brush with olive oil and bake in the middle level of the oven at 225 C degrees for approx.11 minutes.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti