maanantai 12. lokakuuta 2015

Fazerina-juustokakku/ Fazerina Cheesecake



Fazerina överit! Tästä kakusta ei puutu Fazerina-suklaata, vähän hilkulla on, että onko sitä jo vähän liikaakin :) Keksipohjan resepti on Fazerin. Täyte on Baking sunday blogista. Jos et halua ihan näin överi Fazerina-juustokakkua, niin voit tehdä koko kakun Baking sunday blogin ohjeen mukaan. Olen muokannut täytettä jättämällä siitä valkuaiset ja yhden liivatteen pois.


Keksipohja:
225g Fazerina täytekeksejä
1 1/4 Kismet Fazerina-suklaavohvelia
87g normaalisuolaista voita

Täyte:
2dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä
200g Fazerina-suklaata
2rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1dl sokeria

Fazerina ganache:
150g Fazerina-suklaata
6rkl kuohukermaa

Koristeluun:
1dl vispikermaa
100g Fazerina-suklaata
2kpl Kismet-Fazerina vohvelia

 
Valmista keksipohja:
 
1. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Irtopohjavuoan reunoille voit käyttää reunakalvoa tai leikata leivinpaperista suikaleet suojaksi. Hienonna Fazerina keksit mielellään monitoimikoneessa ja sen jälkeen Kismet-Fazerina vohveli, sekoita keskenään. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle lusikan avulla. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
 

Valmista täyte:
 
2. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja pistä sivuun odottamaan
 
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n.5min.
 
4. Paloittele Fazerina-suklaa pieniksi paloiksi ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä.
 
5. Vatkaa tuorejuustot keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi.
 
6. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
 
7. Kiehauta appelsiinimehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja laita ne pieneen kulhoon. Kaada liivatelehtien päälle appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman samalla sekoitellen.
 
8. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana samalla kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon vispikerma.
 
9. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita. Pistä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4h.

 
Valmista Fazerina ganache:
 
10. Rouhi Fazerina-suklaa pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna keskilämmöllä melkein kiehuvaksi.
 
11. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.


Koristele juustokakku:
 
12. Valmista halutessasi Fazerina-kerma: Sulata Fazerina-suklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon jäähtynyt Fazerina-suklaa. Pistä kerma jääkaappiin kovettumaan, jotta se olisi helpommin pursotettavaa. 
 
10. Irrota kakku vuoasta ja pursota Fazerina-kerma haluamallasi tavalla kakun päälle. Koristele esim Kismet-Fazerina suklaavohveleilla. 



































Fazerina Cheesecake

Fazerina over dose! This cake is not missing Fazerina chocolate, actually this is in the limits whether it has it already a bit too much :) Biscuit base recipe is from Fazer and the filling recipe is from Baking sunday blog. I have edited the orginal filling by leaving out the 4 egg whites and one gelatin leave. Fzerina chocolate is milkchocolate filled with orange flavoured chocolate tryffel. You might not be aple to purchase this outside of the Finland so you can try to replace it with some other orange flavored chocolate. 
  

Biscuit base: 

225g Fazerina filled chocolate biscuits (chocolate biscuites filled with orange tryffel filling) 
1 1/4 Kismet Fazerina chocolate wafers (69g wafers with orange-nougat filling)  
87g normally salted butter

Filling: 

200ml whipping cream
200g orange cream cheese
200g cream cheese

50ml orange juice
4 leaves of gelatine (one leave weights 2g)
200g Fazerina chocolate (Milk chocolate filled with orange tryffel)
2 tablespoon unsweetened cocoa powder
100ml sugar

Fazerina ganache: 

150g Fazerina chocolate
90ml whipping cream

For decoration: 

100ml whipping cream
100g Fazerina chocolate

110g Kismet-Fazerina chocolate wafers


Biscuite base:

1. Line a diameter of 24 cm baking tin with baking paper and cover the edges with paking paper. Chop separetly the biscuits and wafers (use a food processor if you have). Put these crumbs in the bowl and mix with each other. Melt the butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the pan with a spoon. Put the biscuite base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.


Filling:

2. Whisk the whipping cream until fluffy and put aside

3. Soak gelatine leaves in cold water approx. 5min.

4. Cut the Fazerina chocolate into small pieces and melt it in the microwave in low power and stir at times while melting. Let it cool down.

5. Whisk the cream cheeses with each other. Add the sugar and cocoa powder through a sieve. Whisk until soomth.

6. Add the melted Fazerina chocolate and whisk until smooth.


7. Heat the orange juice to boiling hot. Squeeze the excess water from the gelatine leaves and put them in the small bowl. Pour orange juice over the gelatine leaves and mix until smooth. Let the gelatine mixture to cool slightly while stirring.

8. Pour the gelatin mixture to the cream cheese mixture in a thin strip at the same time vigorously whisking. Finally gently fould in the whipped cream.

9. Pour the filling over the biscuit base and smooth. Put the cake in the fridge and let it set for at least 4 hours.



Fazerina ganache:

10. Chop the Fazerina chocolate into small crumbs and place in a bowl. Measure whipping cream to the small saucepan and heat over medium heat until almost boiling hot.

11. Pour the hot cream over the chocolate crumbs and stir until smooth. Allow the ganache to cool to room temperature and pour over the cake. Put the cake back in the fridge and allow to set overnight.



Decorate the cheesecake:

12. Prepare the Fazerina chocolate cream: Melt the Fazerina chocolate over low power in the microwave and allow to cool. Whisk the whipped cream until fluffy and fould in the cooled Fazerina chocolate (you can also whisk it in but be careful not to over mix). Put the Fazerina cream in the fridge to harden, so it will be easier to use.

10. Remove the cake from the pan and decorate with Fazerina whipped cream and Fazerina chocolate wafers.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti