perjantai 2. lokakuuta 2015

Porkkanakakku/ Carrot Cake
















Tämä mehevä porkkanakaku ohje on K-ruoka.fi sivustolta. Reseptiin olen lisännyt vain hieman enemmän porkkanaraastetta. Kakun kannattaa malttaa antaa vetäytyä pidemmän aikaa jääkaapissa, sillä se maustuu ja mehevöityy vanhetessaan. Mielestäni kakku on parhaimmillaan kun on saanut vetäytyä jääkaapissa 24 tuntia. Jos haluat kakkusi päälle paksun kerroksen kuorrutetta, kannattaa kuorrute valmistaa 1 1/4 tai 1 1/2 kertaisena.   


Porkkanakakku:

300g hienoksi raastettua porkkanaraastetta
3 kananmunaa
3dl (270g) sokeria
1,5dl rypsiöljyä
3,5dl (227g)vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta

Kuorrutus: 

50g normaalisuolaista voita
200g Valion Viola maustamatonta tuorejuustoa 
1,5dl (110g) tomusokeria
1tl vaniliinisokeria


tai

50g normaalisuolaista voita
200g philadelphia tuorejuustoa
1,5dl (110g) tomusokeria
1tl vaniljasokeria 


(Koristeeksi: mantelirouhetta, pekaanipähkinöitä ym.)


 

Porkkanakakku:

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
 

2. Lisää öljy ja sekoita varovasti käännellen.
 

3. Lisää porkkanaraaste ja kääntele tasaiseksi.
 

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinan joukkoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Sekoita vain sen verran että aninekset menevät sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n.22cm x 33cm.
 

5. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

 

Kuorrutus:  
 

6. Sulata voi ja anna jäähtyä.
 

7. Pehmennä tuorejuustoa hieman kulhossa ja kaada tuorejuuston päälle voisula ja sekoita tasaiseksi. 
 

8. Lisää vaniljasokeri ja sihtaa joulkkoon tomusokeri sopivissa erissä ja sekoita tasaiseksi.
 

9. Levitä kuorrutus porkkanakakun päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa. Mielestäni parhaimmillaan ja mehevimmillään kakku on kun antaa sen vetäytyä jääkaapissa 24h.

 


















Carrot Cake


This moist Carrot Cake recipe is from K-ruoka.fi. I have only add this recipe a bit more grated carrots. It is worth to be patient and give the cake to sit in the refrigerator for the longer period of time, while it gets more flavor and gets more luscious as getting older. If you want to have a thick layer of frosting on top of your cake. Then you might want to prepare frosting 1 1/4 or 1 1/2 times.  

 

Carrot Cake: 
300g finely grated carrots
3 egss
300ml (270g) sugar
150ml rapeseed oil
350ml (227g) all-purpose flour
2 teaspoon ground cinnamon 
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
 

Frosting:  
50g normally salted butter 
200g cream cheese
150ml (110g) icing sugar
1 teaspoon vanillin sugar


or

50g normally salted butter
200g philadelphia cream cheese
150ml (110g) icing sugar
1 teaspoon vanilla sugar
 

(For decoration: almonds crush, pecans....)

 


Carrot Cake:

1. Whisk egss and sugars together until spongy foam.

2. Add the oil and stir gently with spatula.

3. Add the grated carrots and stir gently with spatula.

4. Mix together all-purpose flour, ground cinnamon, baking powder and baking soda. Add flour mixture trough sieve to the dough and stir gently. Stir only until ingredients are just combined.

5. Cover baking tin approx 22cm x 33cm (9x13 inches) with baking paper. Pour the dough to baking tin.

6. Bake at 175 C (350 F) degrees oven on the middle level about 20 minutes. Allow to cool completely before frosting.

 

Frosting:  

7. Melt the butter and allow to cool.

8. Put the cream cheese in a bowl and soft a little with spatula. Add melted butter and stir until smooth. Pour melted butter over the cream cheese and stir until smooth.

9. Add the vanilla sugar and icing sugar trough sieve in suitable batches and stir until smooth.

10. Spread the frosting on the top of the Carrot Cake and let it sit in the refrigerator. In my opinion cake is luscious and its best taste when you give it to sit in refrigerator for 24 hours.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti