tiistai 2. elokuuta 2016

Jäädytetty suklaa Baileys kakku/ Frozen Chocolate Baileys Cake (15 cm)


























Tämä kakku on tehty hieman muokkaamalla alkuperältään Nina Lincolnin jäädytettyä suklaakakku reseptiä. Reseptin olen ottanut Soppa365.fi sivustolta. Pienensin keksipohjan sopimaan 15 cm kakkuvuokaan ja puolitin täytteen. Lisäsin täytteen joukkoon Chocolat Baileys Luxe likööriä, sillä kyseisen liköörin suurena ystävänä pitihän sitä tähänkin kakkuun kokeilla :) Kakku on varmasti hyvää myös ilman likööriä, tai maun mukaan voi kokeilla lisätä vaikka mitä. Huomioi, että kakun pitää antaa jäätyä pakastimessa yön yli!


Pohja: 
105g Digestive-keksejä
38g normaalisuolaista voita sulatettuna

Täyte:
100g Philadelphia tuorejuustoa
100g Fazer taloussuklaata
75g sokeria (jaettuna 45g ja 20g)
1/2tl vaniljasokeria
1 kananmuna
125ml kuohukermaa
75ml Chocolate Baileys Luxe likööriä 

Koristeluun:
esim. tummaasuklaata, mansikoita, Suklaa Baileys kermaa


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa irtopohjavuoan (15 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan reunoja.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
 


Valmista täyte: 

3. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hieman. 

4. Sekoita keskenään tuorejuusto, 45g sokeria ja vaniljasokeri.

5. Erota kanamunasta keltuainen ja lisää se tuorejuustoseoksen joukkoon. Säilytä valkuainen! 

6. Lisää tuorejouusto seoksen joukkoon suklaasula ja sen jälkeen 75ml Cholate Baileys Luxe likööriä.

7. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon 20g sokeria. Lisää seos tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon nuolijalla käännellen.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele nuolijalla seokseen.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kakun pinta tuorekelmulla niin, että kelmu on kakun pinnassa kiinni. Pistä pakastimeen jäätymään yön yli. 


9. Ota kakku pois pakkasesta ja koristele esim suklaarouheella, mansikoilla ja Suklaa Baileys kermalla (muistaakseni annoin kakun olla huoneenlämmössä noin 10-15 min ennen tarjoilua). 





Frozen Chocolate Baileys Cake

This cakes is made by modifying a bit Nina Lincoln Frozen Chocolate Cake recipe. I have took the recipe from Soppa365.fi site. I made biscuit base smaller so that it will fit 15 cm baking thin and I made only half of the filling. Into the filling I added Chocolat Luxe Baileys liqueur. I like the liqueur so of course I had to try it to this cake too :) Cake is certainly good even without liqueur, or you can try other liqueurs for your taste. Please note that the cake should be given to freeze in the freezer over night!


Biscuit base: 
105g Digestive-biscuit
38g normally salted butter

Filling:
100g Philadelphia cream cheese
100g dark chocolate (I use 44%)
75g sugar (divide 45g ja 20g)
1/2 teaspoon vanilla sugar
1 egg
125ml whipping cream
75ml Chocolate Baileys Luxe liqueur

Decoration:
e.g dark chocolate, strawberries, Chocolate Baileys Cream


Prepare biscuit base:

1. Line baking tin (15cm) with baking paper and cover the edges with baking paper.

2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs into bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Put the biscuit base in the fridge and let it set there for the duration of preparing the filling.


Prepare filling: 
 
3. Melt dark chocolate in the microwave in low power and stir at times while melting. Let it cool down a bit.

4. Mix together cream cheese, 45g sugar and vanilla sugar.

5. Separate egg yolk from the egg white. Add egg yolk into cream cheese mixture. Save egg white!

6. Add melted dark chocolate into cream cheese mixture and after that add 75ml of Cholate Baileys Luxe liqueur.

7. Whisk egg white untill stiff. Whisk in 20g of sugar. Then fold foam in into cream cheese-chocolate mixture with rubber spatula.

8. Whisk whipping cream and fold into mixture with rupper spatula. Pour mixture top of cookie base. Cover surface with plastick warp by sticking it to the surface and place the cake in the freezer and let it be there over night.
  

9. Take cake out of freezer and decorate cake e.g with grated dark chocolate, strawberries and Chocolate Baileys Cream (I think I let my cake be in room temberature about 10 to 15 min before serving)
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti