tiistai 9. elokuuta 2016

Vadelmainen juustokakku/ Cheesecake With Rasberries (20 cm)

Tämä on Mailiksen vadelmainen juustokakku, jonka resepti on otettu MTV.fi sivustolta. Appelsiinin- ja sitruunankuori tuovat kakuun mukavasti raikkautta ja vadelmat sopivat tähän loistavasti. Itse käytin kakkuun reilusti enemmän vadelmia kuin alkuperäisessä ohjeessa oleva 1dl täytteeseen ja 1dl kakun pinnalle. Tuohon keksipohjaan laittasin seuraavalla kerralla ehkä hieman vähemmän voita. Ennen tarjoilua annoin kakkuni vetäytyä jääkaapissa noin 2 vuorokautta, sillä makuhan paranee vanhetessaan :)


Keksipohja:
150g digestive-keksejä
100g normaalisuolaista voita

Täyte:
600g Philadelphiaa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
vadelmia

Päälle:
vadelmia


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista suikaleet irtopohjavuoan reunalle suojaksi. Itse vuoraan vuoan vielä ulkopuolelta foliolla, jotta uunini pysyy puhtaana. 

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 170 asteisessa uunissa keskitasolla noin 5 minuuttia.



Vamista täyte:

3. Pehmennä tuorejuusto. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiinin kuori sekä siivilöi joukkoon vehnäjauhot.

4. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

5. Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää täytteen päälle reilusti vadelmia ja kaada lopputäyte vadelmien päälle.

6. Paista 170 asteessa reilu tunti (paistoin omaani tunnin ja se vielä vähän "hytisi" keskeltä kun otin pois). Anna jäähtyä ja siirrä sitten kakku vetäytymään jääkaappiin yön ylitse (annoin kakkuni vetäytyä 2 vuorokautta).

7. Ennen tarjoilua koristele tuoreilla vadelmilla.



Cheesecake With Rasberries

This is Maili`s Cheese Cake With Rasberries, which recipe is from MTV.fi site. Orange and lemon zest are bringing freshness to the cake and rasberries fits brilliantly in this. I used rasberries far more into this cake than 100ml to the filling and 100ml top of the cake, what the orginal recipe adviced. Next time I will but abit less butter into the biscuit base. Before serving I let my cake set in the fridge about 2 days, while taste is getting better when it gets older :)


Biscuit base:
150g digestive-biscuit
100g normally salted butter

Filling:
600g Philadelphia cream cheese
100g Frensh cream
1 teaspoon grated lemon zest
1 teaspoon grated orange zest
180g sugar
3 egss
45ml all-purpose flour
fresh rasberries

Topping:
fresh rasberries

 
Prepare biscuit base:

1. Line a diameter of 20 cm baking tin with baking paper and cover the edges with baking paper strips. I cover my baking tin from the outside too with tinfoil so that my oven will stay clean.

2. Chop biscuits. Put fine biscuit crumbs in the bowl. Melt butter and pour over the crumbs, stir until smooth. Press crumbs on the bottom of the baking tin. Prebake biscuit base in the 170  C (338 F) degree oven for approx. 5 min.  



Prepare filling:

3. Soft cream cheese. Mix togeter cream cheese and frensh cream. Add sugar, grated lemon and orange zest. Sift in all-purpose flour.

4. Add eggs one by one, whisking strongly after each one.

5. Pour half ot the filling top of the cookie base. Add layer of rasberries. Pour remaining filling top of the rasberries and smoot surface.

6. Bake in 170 C (338F) degree oven in the middle level for about one hour or a bit more (I baked mine for one hour and when I took it out, cakes middle still jiggle a bit). Let it cool down and then put it in the fridge and let stand there over night (I let my cake stand 2 days in the fridge).

7. Before serving decorate with fresh rasberries.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti