perjantai 27. heinäkuuta 2018

Da Capojäätelö/ Da Capo Ice Cream


Itse tehdyllä jätelöllä on kiva herkutella kesällä. Alkuperäisen ohjeen olen ottanut Tarun Taikakakut blogista. Hän on ottanut kyseisen ohjeen Suklaapossun blogista ja muokannut mieleisekseen. Muokkasin alkuperäistä ohjetta hieman makuuni sopivammaksi ja Pätkis-suklaan sijaan käytin Da Capo suklaata. Tätä reseptiä voi muokata helposti eri makuiseksi käyttämällä suklaana esimerkiksi Fazerinaa, Pätkistä tai Geishaa. 


Da Capojäätelö:
6dl kuohukermaa
1prk (397g)kondensoitua maitoa
70g (50ml) glukoosisiirappia
280g Da Capo -suklaata hienoksi rouhittuna + 1 dl kuohukermaa

Da Capo -raidat:
140g Da Capo -suklaata hienoksi rouhittuna
50ml kuohukermaa


Tee näin:

1. Laita kattilaan kuohukerma ja rouhittu Da Capo -suklaa. Lämmitä miedolla lämmöllä tai jopa ihan pienimmällä lämmöllä samalla kokoajan sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä.

2. Valmista kastike Da Capo -raitoihin kuten edellä. 

3. Laita isoon kulhoon kuohukerma, kondensoitumaito ja glukoosisiirappi ja vatkaa vaahdoksi. Lisää jäätynyt suklaaseos ja vatkaa varovasti tasaiseksi seokseksi.

4. Kaada seos osissa noin 1.5-2 litran vuokaan ja tee suklaaseoksesta raitoja jäätelöön (Itselläni on käytössä 2 kpl 900ml vuokaa. Ensin laitan vuoan pohjalle 1/3 osaa jäätelömassaa ja sitten teen suklaaseoksesta raitoja ja muutamalla veitsenvedolla marmoroin pintaa. Tämän toistan vielä kaksi kertaa). Lopuksi peitä jäätelömassan pinta tuorekelmulla. Aseta tuorekelmu jäätelömassan pintaan kiinni ja peitä rasia kannella. Pakasta vähintään 8 tuntia.    


Da Capo Ice Cream

In the summer is nice to enjoy self-made Ice Cream. Original recipe is took from Tarun Taikakakut blog and she has took that recipe from Suklaapossu blog and modified it for her taste. I slightly modified original recipe more suitable for my taste and instead of Pätkis chocolate I used Da Capo chocolate. This recipe is easy to modify different flavor by using for example Fazerina or Pätkis or Geisha chocolate.     

Da Capo Ice Cream:
600ml whipping cream
1 can (397g)sweetened condensed milk
70g (50ml) glucose syrup
280g Da Capo chocolate finely chopped + 100ml whipping cream

Da Capo -sauce:
140g Da Capo chocolate finely chopped
50ml whipping cream


Do this:

1. Put whipping cream and chopped Da Capo chocolate into pot. Heat gently with low temperature or even lowest temperature and same time constantly stirring, until chocolate is melted and mixture is smooth. Let it cool down. 

2. Prepare Da Capo sauce for Da Capo stripes as above.

3. Put into big bowl whipping cream, sweetened condensed milk and glucose syrup and with electric mixer whisk until foam. Add in chooled chocolate mixture and gently whisk until smooth. 

4. Pour ice cream mass in parts about 1,5-2 liter lidded box and make stripes with Da Capo sauce into ice cream (I use 2 about 900ml box. First I place about 1/3 portion of ice cream mass on the bottom of the box and then with da Capo sauce I made stripes and with few knife draws I mix the surface slightly. I repeat this two more times). Finally with plastic warp cover surface of the ice cream. Place the plastic warp on the surface of the ice cream mass and cover your box with lid. Freeze at leas 8 hours.       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti