perjantai 27. heinäkuuta 2018

Manteliset Daim-keksit/ Almond-Daim Cookies


Teki mieli Daim-keksejä ja päädyin muokkaamaan aikaisemmin tekemieni Kaneli-mantelikeksien reseptiä vähän. Lopputulos oli oikein herkullinen :)


Manteliset Daim-keksit: (noin 39kpl)
200g normaalisuolaista voita sulatettuna
133g sokeria
66g ruokokidesokeria
1 kananmunan keltuainen
1rkl (15ml) vaaleaa siirappia
1 1/2tl (7,5ml) vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
227g (350ml) puolikarkeita vehnäjauhoja
35g (50ml) perunajauhoja
27g (50ml) mantelijauhetta
168g Daimia karkeasti rouhittuna


Tee näin:

1. Lisää jäähtyneen sulatetun voin joukkoon keltuainen ja siirappi.

2. Siivilöi vehnäjauho ja perunajauho kulhoon. Sekoita muut kuivat aineet joukkoon. Lisää voiseos ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi kääntele joukkoon rouhittu Daim, sekoita vain kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

3. Pyöritä taikinasta palloja (itse käytän apuna 2tl OXO cookie scooppia, kannattaa heti pyöritellä taikinasta kaikki pallot, näin taikina on helpommin muotoiltavaa) ja aseta ne leivinpaperin päälle pellille, jätä leviämisvaraa. Huom! älä litistä palloja.


4. Paista keksejä uunin keskitasossa 150 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä (paistoin omiani 11 minuuttia).

5. Uunista otettua voit tarvittaessa painaa keksiä kevyesti lusikalla tai haarukalla. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

6. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Mielestäni keksien maku paranee, kun ovat saaneet vetäytyä yön ylitse. Keksien rakenteesta tulee ihanan sitkeä. 





Almond-Daim Cookies

I wanted to have Daim Cookies and I decided to modify little the recipe of the Cinnamon-Almond Cookies which I have made before. End result was delicious :) 


Almond-Daim Cookies: (about 39 cookies)
200g normally salted butter melted 
133g sugar
66g cane sugar
1 egg yolk
1tbsp (15ml) light syrup
1 1/2tsp (7,5ml) vanilla sugar
2tsp baking soda
227g (350ml) all-purpose flour
35g (50ml) potato starch
27g (50ml) ground almonds
168g Daim chocolate bars roughly chopped


Do this:

1. Add egg yolk and light syrup into cooled melted butter.

2. Sift into the bowl all-purpose flour and potato starch. Mix in rest of the dry ingredients. Add butter mixture and mix until smooth. Finally fold in chopped Daim, mix only as much is needed. 

3. Roll the dough into balls (I use the 2 tsp OxO Cookie Scoop,it is good to roll the hole dough immediately into balls, so the dough is easier to shape) and place them over baking tray which is lined with baking paper. Leave enough space between cookies while those will spread. NB! Do not flatten the balls.

4. Bake the cookies in the middle level of the 150 C (302 F) degree oven about 10-15 minutes, until they have received little color (I baked my cookies for 11 minutes).

5. After taken out of the oven, if necessary, you can press cookies lightly with a fork or spoon. Allow to cool about 5 min on the baking tray and then move to the rack to cool.

6. Store in an airtight container. I think these cookies taste gets better when they are allowed to rest over night. Cookies will get nice chewy texture.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti