lauantai 14. heinäkuuta 2018

Leipäjuusto-poropiirakka/ Bread Cheese-Reindeer Pie (26 cm)


Maukas leipäjuusto-poropiirakka, joka hurmaa vieraat varmasti. Alkuperäinen ohje on otettu Soppa 356 sivustolta. Pohjan ohjetta olen vähän isontanut, sillä alkuperäinen tuntui liian pieneltä vuokaani.


Pohja:
163g (2,5dl) vehnäjauhoja
1 1/4tl (6,25ml) leivinjauhetta
125g normaalisuolainen voi
125g Philadelphiaa

Täyte:
1/2purjoa (käytin noin 170g)
1-2rkl (15-30ml) normaalisuolaista voita
250g leipäjuustoa
100g kylmäsavuporoa
3 munaa
2dl kuohukermaa
1/4tl (1,25ml) mustapippuria myllystä


Tee näin:

1. Valmista pohja. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi jauhojen joukkoon voi ja Philadelphia. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.

2. Valmista täyte. Viipaloi ja kuullota purjoa voissa noin 5 minuuttia. Leikkaa poro ja leipäjuusto kuutioiksi. Sekoita keskenään munat, kuohukerma ja mustapippuri.

3. Vuoraa irtopohjavuoan (26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille. Rripottele pohjan päälle purjo, savuporo ja leipäjuusto. Kaada kermaseos päälle. Paista 200 C asteessa uunin alatasolla noin 35-40min.





Bread Cheese-Reindeer Pie

Tasty Bread Cheese-Reindeer Pie which will surely charm your guest. Original recipe is from Soppa 356 page. Base I made abit bigger than what it was in original recipe while it was too small for my springform pan.  


Base:
163g (250ml) all-purpose flour
1 1/4tsp (6,25ml) baking powder
125g normally salted butter
125g Philadelphia cream cheese

Filling:
1/2 leek (I use about 170g)
1-2tbls (15-30ml) normally salted butter
250g Bread Cheese
100g cold-smoked reindeer
3 eggs
200ml whipping cream
1/4tsp (1,25ml) black pepper from the mill


Do this:

1. Prepare base. Mix together all-purpose flour and baking powder. Add in butter and Philadelphia. Use your fingers (pinch) to mix ingredients together. Pinch with your fingers until dough is smooth. Warp the dough with plastic warp and put in the fridge. Allow to stand there about 30 mins.

2. Prepare filling. Slice leak and saute it in the butter for about 5 mins. Cut reindeer and bread cheese into cubes. Mix together eggs, whipping cream and black pepper. 


3. Line bottom of the sringform pan (26 cm) with baking paper and butter the edges. Press dough bottom of the pan and edges. Sprinkle leak, reindeer and brad cheese top of the base. Pour cream mixture over the toppings. Bake lower level of the 200 C degree (392 F) oven for about 35-40 mins.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti