keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Kaneli-sitruunapikkuleivät/ Cinnamon-Lemon Cookies


Mansikkamäen blogista löytyi mielenkiintoisen kuuloinen pikkuleipä resepti, jossa oli yhdistetty sitruunaa ja kanelia. Näistä tuli oikein herkullisia ja katosivat pöydästä nopeasti :)


Kaneli-sitruunapikkuleivät:
150g normaalisuolaista voita
135g (1 1/2dl) sokeria
2 munaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl kanelia (tai maun mukaan vähemmän,laitoin 4ml)
1tl vaniljasokeria
260g (4dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Koristeluun:
Tummaa suklaata 


Tee näin:

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten.

2. Lisää joukkoon sitruunankuori-ja mehu, kääntele nuolijalla tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan sopivissa erissä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Pursota haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa 10-15 min riippuen keksien koosta ja paksuudesta. 

5. Dippaa jäätyneiden pikkuleipien pohjat sulatettuun tummaansuklaaseen. Suklaaseen dipattuani laitoin pikkuleipäni jähmettymään silikoniseen vuokaan ja siitä tuli kiva kuvio pohjaan. 



Cinnamon-Lemon Cookies

I found interesting cookie recipe From Mansikkamäki blog. In this recipe was used lemon and cinnamon to give flavor. These become delicious and disappeared fast from the table :) 


Cinnamon-Lemon Cookies:
150g normally salted butter
135g (150ml) sugar
2 eggs
1 teaspoon grated lemon chest 
1 teaspoon cinnamon (or less for your taste, I put 4ml)
1 teaspoon vanilla sugar
260g (400ml) all-purpose flour
1 teaspoon backing powder

For decoration:
Dark chocolate 


Do this:

Tee näin:

1. Whisk soft butter and sugar to pale foam. Add in eggs individually all the time whisking.

2. Add in lemon zest and juice, fold in with rubber spatula until smooth. 

3. Mix together dry ingredients. Add them in trough sieve in suitable batches. Fold in until smooth.   

4. Pipe from the dough cookies. Bake cookies in the middle level of the oven in 200 degree about 10-15 minutes depending the shape and size of your cookies. Let cookies cool down. 

5. Dip bottom of the cookies in to melted dark chocolate. After I had dipped my cookies in to chocolate I put them set over silicone baking mold and from it become nice shape to the bottom.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti