sunnuntai 15. lokakuuta 2017
Mummun mustikkapiirakka/Grandmothers Blueberry Pie
Tässä on oma suosikkireseptini mustikkapiirakkaan. Ohjeen olen saanut mummultani. Olen syönyt tätä piirakkaa lapsuudesta asti ja se maistuu aina yhtä hyvälle :)
Pohja:
125g normaalisuolaista voita
90g (1dl) sokeria
1 muna
70g (1dl) perunajauhoja
Täyte:
100g maustamatonta tuorejuusoa (käytän Philadelphiaa)
200g kermaviiliä
2 munaa
67g (3/4dl) sokeria
2 tl vaniljasokeria tai vanilliinisokeria
4-5dl mustikoita
Tee näin:
1. Aloita valmistamalla pohja. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne joukkoon sopivissa erissä, kääntele tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (27cm) hyvin. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi.
4. Levitä täyte taikinan päälle ja ripottele marjat pinnalle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 min.
Grandmothers Blueberry Pie
This is my favorite recipe for Blueberry Pie. I have got this recipe from my grandmother. I have eat this pie since my childhood and it taste always as good :)
Base:
125g normally salted butter
90g (100ml) sugar
1 egg
70g (100ml) potato flour
Täyte:
100g cream cheese (I use Philadelphia)
200g sour cream
2 eggs
67g (75ml) sugar
2 teaspoon vanilla sugar
400-500ml blueberries
Do this:
1. Start by making base. Whisk together butter and sugar with hand held mixer. Add egg vigorously whisking.
2. Mix dry ingredients together. Add flour mixture to your foam gradually through the sieve and fold in. Grace your pie casserole (27 cm) well. Press the dough into your pie casseroles bottom and the edges.
3. Prepare filling. Mix together cream cheese, sour cream, egg, sugar and vanilla sugar. Mix until smooth.
4. Pour your filling over the base and sprinkle over the blueberries. Bake at 175 C (350 F) degrees oven in the middle level for about 35-40 mins.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti