tiistai 17. lokakuuta 2017

Lusikkaleivät/ Spoon Cookies


Tämä on oma suosikkireseptini lusikkaleipiin. Resepti on mummuni siskolta.


Lusikkaleivät:
200g normaalisuolaista voita
150g sokeria
250g Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl soodaa

Täyte:
Vadelmamarmeladia


Tee näin:

1. Ruskista voi paistinpannulla (kuumensin voin keskilämmöllä, jonka jälkeen madalsin lämmön miedoksi ja annoin voin samalla sekoitellen muuttua kullanruskeaksi. Koko kuumennusprosessiin meni noin. 10-15 min).

2. Kaada voi kulhoon ja lisää sokeri. Anna jäähtyä niin ettei seos ole enään kuumaa.

3. Sekoita keskenään vehnäjauho, vaniljasokeri ja sooda. Siivilöi jauhoseos sihdin läpi voi-sokeriseoksen joukkoon. Jos taikina on vielä liian pehmeää muotoiltavaksi, niin anna jäähtyä hieman lisää.

4. Muotoile taikinasta kahvilusikan avulla taikinapaloja ja aseta ne pellille.

5. Paista taikinanpaloja 175 C asteisessa uunissa keskitasolla n. 7-15 min (paistoin omiani 7.30 min). 

6. Anna keksien jäähtyä täysin. Pursota keksin päälle vadelmamarmeladia ja nosta toinen keksi kanneksi. Anna keksien vetäytyä jääkaapissa vähintään yön yli (itse tykkään antaa keksieni vetäytyä jääkaapissa 3 päivää). Nämä keksit voi hyvin myös pakastaa.  




Spoon Cookies

This is my favorite recipe for Spoon Cookies. This recipe is from my grand mom sister.


Spoon Cookies:
200g normally salted butter
150g sugar
250g cake flours
2 teaspoon vanilla sugar
1 teaspoon baking soda

Filling:

Raspberry marmalade


Do this:

1. Brown your butter with the frying pan (First I used medium heat to get butter hot. After that I reduced to low heat and continued cooking same time occasionally stirring until the butter became golden brown. The entire heating process took about 10-15).

2. Pour butter into the bowl and add sugar. Let cool down until mixture is not hot any more.

3. Mix together all-purpose flour, vanilla sugar and baking soda. Sieve into the butter-sugar mixture. If dough is still too soft to  formulate let it cool down a bit more.

4. Use coffee spoon to formulate peaces from the dough. Put those peaces on to baking paper over the baking tray.  

5. Bake in the 175 C (350 F) degree oven in the middle level for about 7-15 mins (I baked mines 7.30 mins).  

6. Let cookies cool down. Pipe top of flat side of a cookie raspberry marmalade and sandwich with another cookie. Let cookies set in the fridge at least over night (I like to let my cookies set in the fridge 3 days). These cookies can be frozen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti