Olen löytänyt oman suoikkireseptini kaneliässiin. Näiden keksien rakenne on ihanan murea. Tällä perustaikinalla voit tehdä erilaisia pursotettuja keksejä. Ohje on otettu Jenni Höijerin Sokerileipurin salaisuudet kirjasta s.85.
Kaneliässät:
200g voita
275g vehnäjauhoja
55g kananmunia (n. 1kpl)
1/2 vaniljatanko tai 1-2tl vaniljasokeria
100g sokeria
Päälle:
Kaneli-sokeriseosta (2 rkl sokeria ja 2 tl kanelia)
Kaneliässät:
200g voita
275g vehnäjauhoja
55g kananmunia (n. 1kpl)
1/2 vaniljatanko tai 1-2tl vaniljasokeria
100g sokeria
Päälle:
Kaneli-sokeriseosta (2 rkl sokeria ja 2 tl kanelia)
Tee näin:
1. Vaahdota hieman pehmennyttä voita ja vehnäjauhoja, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa (parhaiten voi vaahdottuu lapavatkaimella 3/4-nopeudella). Kaavi taikinakulhon reunat muutamaan otteeseen vaahdotuksen aikana.
2. Sekoita keskenään kananmunat, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Kaada seos muutamassa erässä voivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Toimi nopeasti, jotta massa pysyy mahdollisimman kuohkeana.
3. Pursota massasta ässiä. Pursottaessa toimi ripeästi, jotta massan rakenne ei ehdi muuttua liian kiinteäksi. Kiinteää massaa on hankala pursottaa. Ripottele päälle kaneli-sokeriseosta. Paista uunissa n. 200 asteessa 10-12 min (paistoin omiani n.190 asteessa uunin keskitasolla 8 min).
1. Vaahdota hieman pehmennyttä voita ja vehnäjauhoja, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa (parhaiten voi vaahdottuu lapavatkaimella 3/4-nopeudella). Kaavi taikinakulhon reunat muutamaan otteeseen vaahdotuksen aikana.
2. Sekoita keskenään kananmunat, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Kaada seos muutamassa erässä voivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Toimi nopeasti, jotta massa pysyy mahdollisimman kuohkeana.
3. Pursota massasta ässiä. Pursottaessa toimi ripeästi, jotta massan rakenne ei ehdi muuttua liian kiinteäksi. Kiinteää massaa on hankala pursottaa. Ripottele päälle kaneli-sokeriseosta. Paista uunissa n. 200 asteessa 10-12 min (paistoin omiani n.190 asteessa uunin keskitasolla 8 min).
Cinnamon S Cookies
I have found my favorite recipe for Cinnamon Esses. These biscuits consistence is nicely tender. Whit this basic dough you can make different kind piped cookies. Recipe is took from Jenni Höijer`s book Sokerileipurin salaisuudet page 85.
Cinnamon Esses:
200g normally salted butter
275g all-purpose flour
55g eggs (approx. 1 egg)
1/2 vanilla pod or 1-2 teaspoon vanilla sugar
100g sugar
Topping:
Cinnamon-sugar mixture
Do this:
Cinnamon Esses:
200g normally salted butter
275g all-purpose flour
55g eggs (approx. 1 egg)
1/2 vanilla pod or 1-2 teaspoon vanilla sugar
100g sugar
Topping:
Cinnamon-sugar mixture
Do this:
1. Foam slightly softened butter and all-purpose flour until mixture is spongy and pale. Scrape bowl edges few time while foaming.
2. Mix together eggs, sugar and vanilla pod seeds. Pour dough in few batches into butter foam and mix until smooth. Be quickly so the dough will stay as spongy as possible.
3. Pipe from the dough S-letter shaped cookies. While piping be quickly so that dough consistency won`t have time to change too tick. Tick dough is hard to pipe. Top of the cookies sprinkle cinnamon-sugar mixture. Bake in approx. 200 degree oven for about 10 to 12 minutes (I baked mine in approx 190 degree oven in the middle level for 8 minutes).
2. Mix together eggs, sugar and vanilla pod seeds. Pour dough in few batches into butter foam and mix until smooth. Be quickly so the dough will stay as spongy as possible.
3. Pipe from the dough S-letter shaped cookies. While piping be quickly so that dough consistency won`t have time to change too tick. Tick dough is hard to pipe. Top of the cookies sprinkle cinnamon-sugar mixture. Bake in approx. 200 degree oven for about 10 to 12 minutes (I baked mine in approx 190 degree oven in the middle level for 8 minutes).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti