sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Marianne Cookies & Cream Cheesecake Brownies


Fazerin Marianne-kesäleipurikilpailun innoittamana tuli toinenkin reseptikokeilu tehtyä. Brownie resepti on muokattu Sally`s baking addiction blogin Mocca Cheesecake Brownies ohjeesta. Sally kertoo ohjeessaan brownietaikinan olevan paksua. Hän laittoi taikinaan 3 isoa munaa. Omasta taikinastani tuli löysähköä kun laitoin siihen 4 M-kokoista munaa. Jos taikinan koostumuksesta haluaa paksumpaa uskon, että 3 M-kokoista munaa riittää. Ensi kerralla kokeilenkin laittaa taikinaan vain 3 M-kokoista munaa. Marianne täytekeksit pilkoin 4-6 osaan. Keksit sulivat aika lailla taikinaan, eivätkä niinkään erottuneet joukosta. Ensikerralla pilkkoisin keksit korkeintaan 4 osaan tai laittaisin kokonaisina, jos ne tällöin pitäisivät paremmin rakenteensa. Marianne suklaarakeiden odotin jäävän pinnalle, mutta suurin osa valui alemmas. Toisaalta oli kiva kun minttusuklaarakeet maistuivat brownien sisällä. Brownieista tuli kuitenkin erittäin herkullisia ja todella suklaisia :) 


Brownie:
115g normaalisuolaista voita
230g Fazer taloussuklaa
150g sokeria
4 munaa  
1tl vaniljasokeria
80g puolikarkeita vehnäjauhoja
11g Fazer Cocoa-kaakaojauhetta
0,5ml (0,5 maustemittaa) suolaa

Keksikerros:
noin 20 kpl Fazer Marinne täytekeksejä

Juustokakkutäyte:
200g maustamatonta Philadelphiaa
45g sokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna

Päälle:
150g (1 pussi) Fazer Marianne suklaarakeita 





Aloita valmistamalla brownietaikina:

1. Laita paloiteltu taloussuklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoitellen kunnes seos on tasaista. Anna jähtyä.

2. Vatkaa kierrevispilällä suklaaseoksen joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa hyvin kierrevispilällä sekaisin jokaisen lisäyksen jälkeen.

4. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon ja kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Älä ylisekoita. Pistä brownietaikina sivuun odottamaan.


Valmista juustokakkutäyte:

5. Vatkaa sähkövatkaimella Philadelphiaa kunnes se on tasaista (noin 1 minuutti). Lisää sokerit ja vatkaa kunnes sekoittuneet. Lopuksi lisää joukkoon muna ja vatkaa tasaiseksi. Pistä sivuun odottamaan.


Kokoa brownie:

6. Vuoraa 20 cm x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Kaada puolet brownietaikinasta vuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

7. Lisää neljään osaan pilkotut keksit tai kokonaiset keksit brownietaikinan päälle.

8. Lusikoi juustokakkutäyte keksien päälle.

9. Lusikoi loppu brownietaikina tasaiseksi kerrokseksi juustokakkutäytteen päälle.

10. Lopuksi ripottele brownietaikinan pinnalle Marianne suklaarakeet. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia (paistoin omaani 38 minuuttia). Anna jäähtyä ja laita vetäytymään jääkaappiin yön ylitse.




Marianne Cookies & Cream Cheesecake Brownies

Ispired by Fazer Marianne summer baker competition I made another recipe experiment. Brownie recipe is modified from Sally`s baking addiction blog Mocca Cheesecake Brownies recipe. Sally explains in her recipe that brownie batter is thick. She put her batter 3 big eggs. My dough became more loose when I but my batter 4 M-size eggs. If you want your batter be thicker, I believe that 3 M-size eggs would be enough. Next time I will try this recipe with 3 M-size eggs. Marianne filled biscuits I copped into 4-6 parts. Cookies melt into the batter while baking and did not stand out. Next time I would chop biscuits not more than 4 parts or would put them hole size, if they would this way then better keep their texture. I expect that Marianne chocolate grain candies would stay on the surface but most of them dropped lower. Kind of it was nice when mint chocolate grains tasted inside the brownie. However brownie became very delicious and really chocolaty :) 


Brownies:
115g normally salted butter
230g dark chocolate (I use 44%)
150g sugar
4 eggs  
1tsp vanilla sugar
80g all-purpose flour
11g cacao powder
0,5ml salt

Cookie layer:
about 20 pieces Fazer Marinne cream filled biscuits

Cheesecake filling:
200g Philadelphia cream cheese
45g sugar
1tsp vanilla sugar
1 egg

Topping:
150g (1 pag) Fazer Marianne chocolate grain candies 


Start by preparing brownie batter:

1. Cut butter and chocolate into the saucepan. Heat gently over low heat while stirring until butter and chocolate are melted into a smooth mixture. Let the mixture cool down.

2. Add sugar and vanilla sugar into chocolate mixture and mix with the whisk. 

3. Add eggs, one at a time mixing with the whisk well after each addition.

4. Mix together all-purpose flour, cocoa powder and salt. Sieve flour mixture into the batter and fold in with rubber spatula until smooth. Do not over mix. Set aside. 


Prepare cheesecake filling:

5. With hand-held mixer  beat the cream cheese for 1 minute until smooth and creamy. Add in sugars and beat until combined. Finally add in egg and beat until combined. Set aside. 


Assemble brownies:

6. Line  20 cm x 20 cm square baking pan with baking paper. Pour half of the brownie batter into bottom of the prepared pan and spread to even layer. 

7. Add over brownie batter cookies which you have chopped into 4 parts or hole cookies, do as you desire. 

8. Spoon cheesecake filling top of the cookies.

9. Spoon rest of the brownie batter into even layer over the cheesecake filling.

10. Finally sprinkle over the brownie batter Marianne chocolate grain candies. Bake in the middle level of 175 C (350 F) degree oven about 35 to 45 minutes (I baked mine 38 minutes). Let cool down and allow to stand over night in the fridge. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti