torstai 26. heinäkuuta 2018
Valkosuklaa mutakakku/ White Chocolate Mud Cake (20 cm)
Herkullinen valkosuklaa mutakakku. Tämän ohjeen löysin Open Café blogista, hän oli tehnyt kakun isompana 24 cm vuokaan. Hän oli löytänyt alkuperäisen reseptin Kakkumonsteri blogista. Tämän mutakakun koostumus ei ollut niinkään mutakakkumainen, mutta oikein mehevä ja makukaan ei ollut liian makea. Toki kakun voi jättää löysemmäksi ja ensi kerralla aijonkin kokeilla paistaa kakkua hieman vähemmän.
Valkosuklaa mutakakku:
100g valkosuklaata rouhittuna
220g sokeria
1 muna
150ml kevytmaitoa
130g puolikarkeita vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
125g normaalisuolaista voita huoneenlämpöisenä
Tee näin:
1. Laita maito ja sokeri kattilaan. Kuumenna samalla kokoajan sekoittaen höyryäväksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu valkosuklaa ja sekoita nuolialla tasaiseksi. Lisää sitten voi pieninä paloina joukkoon ja sakoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada seos kulhoon.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinan joukkoon kierrevispilällä sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon muna ja sekoita kierrevispilällä tasaiseksi. Älä ylisekoita.
3. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia, kakku saa tulla aika kiinteäksi. Tarvittaessa peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa (peitin kakkuni paiston puolivälissä leivinpaperilla ja paistoin kakkuani 34 minuuttia, koostumus oli melko kiinteä, mutta mehevä. Jos haluaa löysemmän koostmuksen kannattaa lyhentää paistoaikaa). Anna kakun jäähtyä. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Annoin kakkuni vetäytyä yön ylitse jääkaapissa ennen sen nauttimista.
White Chocolate Mud Cake
Delicious White Chocolate Mud Cake. I found this recipe from Open Café blog, she was made this cake for bigger 24 cm pan. She was found original recipe from Kakkumonsteri blog. This mud cakes texture was not so muddy but very moist and taste was not too sweet. Of course cake can be left looser and next time I will try to bake this cake a bit less time.
White Chocolate Mud Cake:
100g white chocolate chopped
220g sugar
1 egg
150ml semi-skimmed milk
130g all-purpose flour
1tsp baking powder
125g normally salted butter at room temperature
Do this:
1. Put milk ans sugar into pot. Heat constantly stirring until steaming. Take pot out of the stove and add in chopped white chocolate and fold in with rubber spatula. Cube butter in small pieces and add in, fold in until smooth. Pour mixture into bowl.
2. Mix together all-purpose flour and baking powder. Sieve flour mixture into white chocolate mixture and mix with whisk until smooth. Add in egg and mix with whisk until smooth. Do not over mix.
3. Line bottom of an 8-inch (20 cm) springform pan with baking paper and grease well the edges. Pour batter into the springform pan. Bake in the middle level of the 160 C degree (320) oven about 30-45 minutes, cake can become pretty firm. If needed cover your springform pan with baking paper if surface of your cake starts to darken too much (I covered my cake with baking paper half way of the baking and I baked my cake 34 minutes. Texture were pretty firm but moist. If you want more looser texture it is good to shortening the baking time). Let cake cool down. Before serving sprinkle icing sugar top of the cake and serve for example with fresh berries and whipped cream. I let my cake rest over night in the fridge before enjoying it.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti