sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluiset suklaakuppikakut/ Christmas Cupcakes






































Luokkatoverini mietti tekevänsä suklaakuppikakkuja, joidenka taikinaan hän rouhisi Fazerin Manteli & Karpalo suklaata ja kuorruttavansa kuppikakut vielä jouluisella suklaa ganachella, jota olen käyttänyt Suklaisissa piparkakkumuffineissa. Idea kuullosti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla, ja oikeen hyvää tuli! Kuppikakkujen pohjana on paljon käyttämäni Sally`s Baking Addiction blogin suklaakuppikakkupohja, mutta käytin nyt hieman vähemmän kaakaojauhetta kuin aikaisemmin ja rouhin joukkoon 150g Fazerin Manteli & Karpalo suklaata. Ennen käyttöönottoa minun piti tarkistaa onko tämä Fazerin uutuus suklaa hyvää ja kappas vaan sitä hävisi pala jos toinenkin, mutta ensikerralla rouhin joukkoon koko levyllisen :)


Kuppikakut: (tulee noin 56 minikuppikakkua)
115g normaalisuolaista voita
57g Fazer taloussuklaata
45g kaakaojauhetta (makeuttamaton)
95g puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2tl ruokasoodaa
3/4tl leivinjauhetta
0,6ml suolaa
2 munaa
100g sokeria
50g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
120ml buttermilk= 120ml kevytmaitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua.                                         
150-200g Fazer Manteli & Karpalo maitosuklaata rouhittuna

Jouluinen suklaa ganache: (noin 25 minikuppikakun päälle)

110g Fazer taloussuklaata
1dl kuohukermaa
4ml tummaa siirappia
3ml kanelia
2ml jauhettua inkivääriä 
2ml jauhettua neilikkaa
2ml jauhettua kardemummaa 

Koristeluun:

pieniä piparkakkuja, ohje piparkakkutaikinaan löytyy täältä


Aloita valmistamalla jouluinen suklaa ganache:

1. Rouhi taloussuklaa ja kaada kulhoon.

2. Kaada kerma pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä melkein kiehuvaksi samalla sekoittaen.

3. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä hetken. Sekoita nuolijalla suklaa ja kerma tasaiseksi seokseksi.

4. Lisää siirappi ganachen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut mausteet ja sekoita tasaiseksi.

5. Anna seoksenjäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.


Valmista suklaakuppikakut:

6. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

7. Palastele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet. siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.

8. Tee buttermilk: sekoita keskenään pienessä kulhossa 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua ja pistä sivuun ja anna vetäytyä 5min.

9. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Pistä sivuun odottamaan.

10. Vatkaa munat, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri kunnes sekoittuneet n. 2min.

11. Vatkaa jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon kunnes sekoittunut.

12. Kääntele taikinan joukkoon vuoroitellen jauhoja ja buttermilkkiä. Huom! Sihtaa jauhot taikinaan pienissä erissä jouhopaakkujen välttämiseksi. Sekoita kunnes ainekset juuri sekoittuneet keskenään, älä sekoita liikaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon suklaarouhe.

13. Vuoraa minimuffinipelti minimuffinssivuoilla ja täytä kolot taikinalla. Täytä korkeintaan hieman reilu puolet vuoasta, sillä kuppikakut kohoavat paljon.

14. Paista minikuppikakkuja 175 asteessa uunin keskitasolla n. 8- 9 min tai kunnes kuppikakkuun työnnetty tikku tulee ulos melkein puhtaana. Varo paistamasta liikaa! Anna kuppikakkujen jäähtyä muffinipellissä.


Kuorruta kuppikakut:

15. Vaahdota ganache ja lusikoi se pursotinpussiin (voit laittaa tarvittaessa hetkeksi jääkkaappiin). Pursota nopesti haluamallasi tavalla kuppikakkujen päälle. Anna kuppikakkujen vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta vaahdotettu ganache kovettuu. Nosta piparkakut huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Jos haluat piparkakkujen pysyvän rapeina, koristele kuppikakut vasta juuri ennen tarjoilua piparkakuilla  



















Chirstmas Cupcakes

My classmate had an idea about doing chocolate cupcakes with copped Fazer Cranberry & Almond chocolate and frosted with Christmas chocolate ganache, which I have used in my Chocolaty Gingerbread Cupcakes. Her idea sounded so good that I had to try it and those were delicious! Chocolate cupcake bese is my often used base from Sally`s Baking Addiction blog, but this time I used a little less cocoa powder than usually and chopped 150g Fazer Cranberry & Almond chocolate into it. Prior to making these cupcakes I had to check whether this new Fazer chocolate is good or not and it fastly dissapeared piece by piece, but next time I will chop whole 200g chocolate bar into dough :) 


Chocolate cupcakes: (about 50 mini cupcakes)
115g normally salted butter (salt 1,4g /100g)
57g dark chocolate (I use 44%)
45g unsweetened cocoa powder
95g all-purpose-flour
1/2 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon baking powder
0,6ml salt (if you use unsalted butter add salt 1/4 teaspoon)
2 eggs
100g granulated sugar
50g light brown sugar
1 teaspoon vanillasugar
120ml buttermilk= mix 2 teaspoons white vinegar or lemon juice with 120ml semi-skimmed milk. Stir and let sit for 5 minutes.

200g chopped Fazer Almond and Cranberries with Christmas spieces in Milk Chocolate  

Christmas chocolate ganache: (frost about 25 mini cupcakes)
110g dark chocolate (I use 44%)
100ml whipping cream
4ml dark syrup
3ml ground cinnamon
2ml ground ginger
2ml ground cloves
2ml ground cardamom
 

Decoration:
small gingerbreads, you can find recipe for gingerbread dough in here  


Start by making christmas chocolate ganache:

1. Finely chop dark chocolate and pour it into a bowl.

2. Gentle heat whipping cream almost boiling in a saucepan. Stir constantly.

3. Remove saucepan from the heat and pour over chopped chocolate. Let it sit just a moment and stir until smooth.

4. Add dark syrup and stir until smooth. Add spices and stir until smooth.

5. Allow mixture to cool to room temperature. Cover bowl with pastic warp or lid and place it into the fridge for over night.


Prepare chocolate cupcakes:

6. Preheat the oven to 175 C (350F) degrees. Line a minimuffin pan with cupcake liners. Set aside.

7. Put Chocolate and butter in a saucepan over stovetop. Melt over low heat. Stir until smooth. Set aside and allow to cool slightly.

8. In a bowl, toss the cocoa powder, flour, baking soda, baking powder, and salt together until thoroughly combined. Set aside.

9. In a large bowl, whisk the eggs, sugar, brown sugar, and vanilla together until smooth. Add the cooled butter-chocolate mix and whisk until smooth.

10. Add alternatively flour mixture trought sieve and buttermilk to the dough. Repeat until everything is added. Stir until just combined, do not over mix! Lastly fold in gently chopped chocolate.

11. Fill the cupcake liners a bit over half way full with batter. Bake mini cupcakes for 8 to 9 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out almost clean. Be carefull not to over bake! Allow to cool completely.


Frost cupcakes:

12. Whisk ganache with electric mixer until creamy. Spoon it into piping bag (you can put it for a moment into fridge if nessessary). Pipe it fastly top of the cupcakes. Ganache will melt in your warm hands, if piping is taking too long. Put cupcakes into fridge and let them rest there before servig that foamed ganache will harden. Lift cupcakes for a while to room temperature before serving them. If you want gingerbreads to remain crispy, decorate cupcakes just before serving. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti