Piparkakkukuppikakkut: (noin 50 minikuppikakkua)
150g normaalisuolaista voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl piparkakkumaustetta
3/4dl kuohukermaa tai täysmaitoa
100g Valion vaniljarahkaa
Kuorrute: (riittää noin 30 minikuppikakkuun)
1 1/2dl tomusokeria
1/2tl vaniljasokeria
2tl vettä
200g Philadelphia tuorejuustoa
kanelia
Koristeeksi:
Pieniä piparkakkuja, ohje piparkakkutaikinaan löytyy täältä
Valmista piparkakut:
1. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuoroitellen kerman/maidon kanssa. Kääntele taikina nuolijalla sekaisin. Kääntele lopuksi joukkoon vaniljarahka. Sekoita taikinaa vain sen verran kuin tarvitsee.
3. Vuoraa minimuffinssipelti minimuffinssivuoilla ja annostele taikina vuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute:
4. Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi, puolet tomusokerista (siivilöi kulhoon), vaniljasokeri. Vatkaa hetki ja lisää sitten vesi. Vatkaa kunnes seos on tasaista.
5. Pehmennä hieman philadelphia juustoa nuolijalla ja siivilöi joukkoon loput tomusokerista. Sekoita nuolijalla kunnes seos on tasaista.
6. Yhdistä seokset keskenään ja vatkaa kuorrute nopeasti tasaiseksi seokseksi. Anna levätä hetki jääkaapissa ennen kuppikakkujen kuorruttamista.
Koristele kuppikakut:
7. Pursota kuorrute haluamallasi tavalla kuppikakkujen päälle. Ripottele kuorrutteen päälle hieman kanelia. Anna kuppikakkujen olla jääkaapissa tarjoiluun asti ja ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Koristele kuppikakut piparkakuilla juuri ennen tarjoilua, jos haluat piparkakkujen pysyvän rapeina.
Gingerbread Cupcakes
Gingerbread cupcakes: (about 50 mini cupcake)
150g normally salted butter
150ml light brown sugar
2 eggs
350ml all-purpose flour
2 teaspoon baking powder
2 teaspoon gingerbreadspice
75ml Whipping cream or whole milk
100g Vanilla quark
Frosting: (frost about 30 mini cupcakes)
75g normally salted butter
150ml icing sugar
1/2 teaspoon vanilla sugar
2 teaspoon water
200g Philadelphia cream cheese
cinnamon
Decoration:
small gingerbreads, you can find recipe for gingerpread dough in here
Prepare gingerbread cupcake:
1. Whisk together butter, light brown sugar with electric mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one.
2. Mix together flour, baking powder and gingerbread spice. Add alternatively flour mixture trought sieve and whipping cream/milk to the dough. Repeat until everything is added. Lastly fould in vanilla quark. Stir until just combined, do not over mix!
3. Line minimuffin pan with cupcake liners and fill 3/4 of the cupcake liners. Bake mini cupcakes middle of the oven at 200 C (392F) degrees for about 7 mins. Allow to cool completely before frosting.
Prepare frosting:
4. Put into bowl room temperature butter, half the icing sugar (sieve into bowl), vanilla sugar. Whisk with electric mixer litle moment, and then add water. Whisk until mixture is smooth.
5. Soften slightly cream cheese with rubber spatula and sift among rest of the icing sugar. Stir with rubber spatula until the mixture is smooth.
6. Combine mixtures with each other and whisk with electric mixer quickly until smooth. Let frosting rest for a while in the fridge before frosting cupcakes.
Frost cupcakes:
7. Pipe frosting top of your cupcakes and sprinkle some cinnamon over the frosting. Put cupcakes into fridge and let them rest there before servig. Lift cupcakes for a while to room temperature before serving them. If you want gingerbreads to remain crispy, decorate cupcakes just before serving.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti