sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Suklaiset piparkakkukuppikakut / Chocolaty Gingerbread Cupcakes

Näissä kuppikakuissa on pehmeä piparkakun makuinen pohja ja kuorrutteena herkullinen jouluinen suklaa ganache. Kuppikakkupohja on Pienet herkkusuut blogista ja kuorrute on ideoitu Belle Baie blogin piparkakkutryffeleistä ja The District Chocoholic blogin piparkakku ganachesta.
  

Piparkakkukuppikakku: (noin 48 minikuppikakkua)
125g huoneenlämpöistä voita (normaalisuolaista)
1 1/2dl fariinisokeria
1rkl tummaa siirappia
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja

1/2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
1/2tl piparkakkumaustetta
1rkl kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1dl kevyt maitoa
1tl vaniljasokeria


Jouluinen suklaa ganache: (riittää noin 25 minikuppikakun päälle)
110g Fazer taloussuklaata
1dl kuohukermaa
4ml tummaa siirappia
3ml kanelia
2ml jauhettua inkivääriä 
2ml jauhettua neilikkaa
2ml jauhettua kardemummaa

Koristeluun:
Pieniä piparkakkuja, ohje piparkakkutaikinaan löytyy täältä


Valmista jouluinen suklaa ganache:

1. Rouhi taloussuklaa ja kaada kulhoon.
 

2. Kaada kerma pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä melkein kiehuvaksi samalla sekoittaen.
 

3. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä hetken. Sekoita nuolijalla suklaa ja kerma tasaiseksi seokseksi. 

4. Lisää siirappi ganachen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää muut mausteet ja sekoita tasaiseksi.


5. Anna seoksenjäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.



Valmista piparkakkukuppikakut:

6. Vatkaa voi, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja vatkaa sekaisin. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten.

7. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, ruokasooda, piparkakkumauste ja kaakaojauhe. Siivilöi kuivataineet taikinan joukkoon vuoroitellen maidon kanssa ja kääntele seos nuolijalla tasaiseksi. 

8. Vuoraa minimuffinssipelti minimuffinssivuoilla ja jaa taikina vuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
 

Kuorruta kuppikakut:

9. Vaahdota ganache ja lusikoi se pursotinpussiin (voit laittaa tarvittaessa hetkeksi jääkkaappiin). Pursota nopesti haluamallasi tavalla kuppikakkujen päälle. Anna kuppikakkujen vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta vaahdotettu ganache kovettuu. Nosta piparkakut huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Jos haluat piparkakkujen pysyvän rapeina, koristele kuppikakut vasta juuri ennen tarjoilua piparkakuilla. 






Chocolaty Gingerbread Cupcakes

These cupcakes have soft gingerbread-flavored base and are frosted with delicious christmas-flavored chocolate ganache. Cupcake base recipe is from Pienet herkkusuut blog and ganace is inspired by Belle Baie blogs gingerbread truffles and The District Chocoholic blogs gingerbread ganache.


Gingerbread cupcakes: (approx. 48 mini cupcakes)
125g room temperature butter (normally salted)
150ml light brownsugar
1 tablespoon dark syrup
2 eggs
200ml all-purpose flour
100ml potato flour

1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon gingerbreadspice
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
100ml semi-skimmed milk
1 teaspoon vanilla sugar


Christmas chocolate ganache: (about 25 mini cupcakes)
110g dark chocolate (I use 44%)
100ml whipping cream
4ml dark syrup
3ml ground cinnamon
2ml ground ginger
2ml ground cloves
2ml ground cardamom

Decoration: 
small gingerbreads, you can find recipe for gingerpread dough in here   


Start by making christmas chocolate ganache:

1. Finely chop dark chocolate and pour it into bowl.
 

2. Gentle heat whipping cream almost boiling in a saucepan. Stir constantly.
 

3. Remove saucepan from the heat and pour over chopped chocolate. Let it sit just a moment and stir until smooth.
 

4. Add dark syrup and stir until smooth. Add spices and stir until smooth.
 

5. Allow mixture to cool to room temperature. Cover bowl with pastic warp or lid and place it into the fridge for over night.


Prepare gingerbread cupcakes:

6. Whisk together butter, light brown sugar and vanilla sugar with electric mixer. Add dark syrup and whisk until mixed. Add eggs one by one, whisking strongly after each one.

7. Mix together flour, potato flour, baking powder, baking soda, gingerbread spice and cocoa powder. Add alternatively flour mixture trought sieve and milk to the dough. Repeat until everything is added. Stir until just combined, do not over mix!

8. Line minimuffin pan with cupcake liners and fill 3/4 of the cupcake liners. Bake mini cupcakes middle of the oven at 200 C (392F) degrees for about 7 mins. Allow to cool completely before frosting


Frost cupcakes:

9. Whisk ganache with electric mixer until creamy. Spoon it into piping bag (you can put it for a moment into fridge if nessessary). Pipe it fastly top of the cupcakes. Ganache will melt in your warm hands, if piping is taking too long. Put cupcakes into fridge and let them rest there before servig that foamed ganache will harden. Lift cupcakes for a while to room temperature before serving them. If you want gingerbreads to remain crispy, decorate cupcakes just before serving. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti