maanantai 6. heinäkuuta 2020

Jäädytetty suolakinuski Baileys kakku/ Frozen Salted Caramel Baileys Cake


Oi mitä herkkua syntyikään kun kokeilin tehdä suolakinuski Baileysillä maustetun jäädytetyn kakun :) Kakku on oma sovellukseni, mutta suolakinuskiin ja Mascarpone-kermaan olen ottanut ohjeet, jostain ulkomaalaisesta blogista ja näitä vähän muokannut.

Keksipohja (15cm):
100g Bagstone keksi
27g normaalisuolaista voita

Täyte (15cm):
100g Mascarpone
140g Karamellisoitu kondensoitu maito
75g Salted Caramel Baileys
1ml vaniljasokeri (1ml=1 maustemitta)
5ml (1tl) sokeri
ihan pieni ripaus hienoa merisuolaa
140g kuohukermaa

Suolakinuski:
108g sokeria
30g vettä
27g normaalisuolaista voita
75-90g kuohukermaa (laitoin 75g, jotta tulee paksumpaa kinuskia)
3/4ml hienoa merisuolaa

Mascarpone-kerma kuorrute:
57g Mascarpone
15ml (1rkl) sokeri
0,6ml vaniljasokeri
120g kuohukermaa
15-30ml (1-2rkl)suolakinuskia


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa irtopohjavuoan (15 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan reunoja. Voit käyttää myös reunakalvoa reunoihin.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru kevyesti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi.


Valmista täyte:

3. Pehmennä Mascarpone ja lisää karamellisoitu kondensoitu maito, kääntele tasaiseksi seokseksi. Lisää vaniljasokeri, sokeri ja hieno merisuola. Sekoita sitten joukkoon Salted Caramel Baileys. Lopuksi vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja kääntele se nuolijalla seoksen joukkoon.

4. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kakun pinta tuorekelmulla niin, että kelmu on kakun pinnassa kiinni. Pistä pakastimeen jäätymään yön yli.


Valmista suolakinuski:

5. Suolakinuskin voi tehdä tarjoilupäivänä tai edellisenä päivänä. Suolakinuski paksuuntuu jääkaapissa. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja pistä sivuun odottamaan. Kaada kuohukerma kippoon ja pistä sivuun odottamaan.

6. Pistä teräskattilaan sokeri ja vesi, sekoita tasaiseksi. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen nuolijalla, pyöräytä kattilan reunoista myös nuolijalla. 

7. Kun sokeri on sulanut nosta lämpö ja keitä välillä kattilaa heilautellen kunnes seos on kullan rusehtavaa (amber color). Ota kattila heti pois liedeltä ja sekoita vispilällä joukkoon voi ja tämän jälkeen kaada ohuena nauhana kuohukerma. Lopuksi mausta kinuski hienolla merisuolalla. Jäähdytä vesihauteessa ja kaada lasipurkiin odottamaan. Alkuun kinuski on löysää, mutta paksuuntuu kun jäähtyy ja on jääkaapissa.


Valmista Mascarpone-kerma:

8. Valmista Mascapone-kerma tarjoilupäivänä. Laita kaikki muut aineet kippoon paitsi suolakinuski. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sitten suolakinuskia maun mukaan ja vatkaa vaahto loppuun.


Kakun kokoaminen:

9. Ota kakku pois pakkasesta ja koristele suolakinuskilla sekä Mascarpone-kermalla. Anna kakun pehmetä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua. Oma kakkuni oli huoneenlämmössä ennen tarjoilua noin 15-20 minuuttia. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti