torstai 16. heinäkuuta 2020

Jäädytetty Da-Capo kakku/ Frozen Da-Capo Cake (20 cm)


Tämä kakku on tehty hieman muokkaamalla alkuperältään Nina Lincolnin jäädytettyä suklaakakku reseptiä, jota olen aikaisemmin käyttänyt myös jäädytetyssä suklaa Baileys kakussa. Da-Capo jäätelö on niin herkullista, mutta vaihtelun vuoksi tein kakkua ja oikein hyvää tämäkin oli.  


Pohja: 
147g Digestive-keksejä
53g normaalisuolaista voita sulatettuna

Täyte:
150g Philadelphia tuorejuustoa
200g Da-Capo konvehteja rouhituna
75g kuohukermaa
97g sokeria (jaettuna 67g ja 30g)
3,75ml (3/4tl) vaniljasokeria
1,5 kananmuna (käytin 44g valkuaista ja 30g keltuaista)
188g kuohukermaa

Da-Capo ganache:
100g Da-Capo konvehteja rouhittuna
60g kuohukerma

Koristeluun esimerkiksi:
Da-Capo konvehteja
Da-Capo kermaa, ohje täältä (vaihdoin suklaaksi Da-Capo ja Mascarponen tilalta laitoin 50g Philadelphiaa)


Valmista keksipohja:

1. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan reunoja. Voit käyttää myös reunakalvoa reunojen suojana.

2. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru kevyesti vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistamisen ajaksi. 


Valmista täyte: 

3. Laita Da-Capo suklaa rouhe ja 75g kuohukermaa kattilaan. Sulata varovasti liedellä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Anna jäähtyä. 

4. Sekoita keskenään tuorejuusto, 67g sokeria ja vaniljasokeri.

5. Erota kanamunista keltuaiset ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon. Säilytä valkuaiset! 

6. Vatkaa kevyesti tuorejouusto seoksen joukkoon suklaasula.

7. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sitten joukkoon 20g sokeria. Lisää seos tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon nuolijalla käännellen.

8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele nuolijalla seokseen.
Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kakun pinta tuorekelmulla niin, että kelmu on kakun pinnassa kiinni. Pistä pakastimeen jäätymään yön yli. 


Seuraavana päivänä:

9. Valmista Da-Capo ganache: Laita Da-Capo suklaa rouhe ja 60g kuohukermaa kattilaan. Sulata varovasti liedellä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Jäähdytä vesihauteessa. 

10. Ota kakku pois pakkasesta ja kaada päälle Da-Capo ganache. Koristele esim. Da-Capo kermalla ja Da-Capo konvehdeilla. Annoin kakkuni olla huoneenlämmössä noin 20 min ennen tarjoilua. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti