keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Valkosuklaiset Biscoff-levite blodiet/ White Chocolate Biscoff Spread Blondies


Näiden blondieiden alkuperäinen ohje löytyy Sallys backing addiction blogista. Alkuperäisestä ohjeesta olen vähentänyt valkosuklaan määrää ja lisännyt joukkoon Biscoff-keksejä sekä päälle laittanut vielä lisäksi keksilevitettä. Helppoa ja herkullista, näiden tekemiseen ei tarvita vatkaintakaan :)


Blondie taikina:
1tl vaniljasokeria
125g puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
0,6ml (1/8tl) ruokasoodaa
1/4tl suolaa
75g normaalisuolaista voita sulatettuna
200g fariinisokeria
1 muna
1 keltuainen
130g Lotus Biscoff Spread keksilevitettä
145g valkosuklaata rouhittuna
100g Biscoff keksejä palasteltuna
(lisäksi halutessa vielä blondietaikinan päälle 120g Lotus Biscoff Spread keksilevitettä)


Tee näin:

1. Sekoita kulhossa keskenään vaniljasokeri, vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Pistä sivuun odottamaan.

2. Sekoita kulhossa keskenään jäähtynyt sulatettu voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon kokonainen muna ja keltuainen, sekoita tasaiseksi. Lisää sitten keksilevite ja sekoita tasaiseksi.

3. Siivilöi taikinan jokkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi. Lopuksi kääntele joukkoon biscoff-keksit ja rouhittu valkosuklaa.

4. Vuoraa 20 cm x 20 cm vuoka leivinpaperilla. Lusikoi taikina vuokaan ja halutessasi lisää päälle keksilevite nokareita ennen taikinan levittämistä. (Itse lisäsin taikinan päälle aluksi 100g keksilevitettä, mutta taikinaa levittäessä tämä sekoittui melko paljon taikinaan, joten lopuksi lisäsin vielä keksilevitettä 20g nokareina päälle ja pyöräytin veitsellä pintaa).




5. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 24-26 min (paistoin omaani 24 min). Annoin oman blondieni olla jääkaapissa yön yli. Tarjoile huoneenlämpöisinä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti