lauantai 26. syyskuuta 2015

Appelsiinikakku/ Orange Pound Cake


Tämän maukkaan appelsiinikakku reseptin olen saanut vaariltani. Kakku kannattaa kuorruttaa, sillä kuorrutus antaa mukavan lisä säväyksen kakulle.


Appelsiinikakku:
200g normaalisuolaista voita tai margariinia
2 1/2dl (224g) sokeria
3 munaa
3 1/2dl (227g) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta3

75ml appelsiinimehua  (n. 1 iso appelsiini)
1tl appelsiinin raastettua kuorta

kuorrutus:

2 1/2rkl appelsiinin mehu 
2dl  tomusokeria

 

Toimi näin:

1. Voitele ja jauhoita n. 1,8l kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon vähitellen sihdin läpi ja sekoita kevyesti.

3. Lisää lopuksi joukkoon appelsiinimehu ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat keskenään.

4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40-45min. Anna jäähtyä vuoassa. Kumoa kakku jäähtyneenä.

5. Kuorruta kakku halutessasi. Sekoita keskenään appelsiinimehu ja tomusokeri. Lusikoi seos kakun päälle. Kakun maku paranee vanhetessaan!  




Orange Pound Cake


This tasty orange pound cake recepie is from my grandfater. Cake is worth to frost while frosting will give a nice extra touch to the cake.


Orange Pound Cake: 

200g normally salted butter or margarin
250ml (224g) sugar
3 eggs
350ml (227g) all-purpose flour
1 teaspoon baking powder

75ml fresh orange juice (about 1 large orange)
1 teaspoon finely grated orange zest

Frosting: 

200ml icing sugar
2 1/2 tablespoon orange juice



Do this:

1. Grease and flour approx. 1,8l cake tin. Whisk together butter and sugar with hand held mixer. Add eggs one by one, whisking strongly after each one.

2. Mix dry ingredients together. Add them to your foam gradually through the sieve and stir gently.


3. Finally, add orange juice and orange zest. Mix only enough so that ingredients are mixed together.


4. Bake at 175 C (350 F) degrees oven on the lower level about 40-45min. Allow to cool in the tin. Flip the cooled cake.


5. Frost the cake, if desired. Mix together icing sugar and orange juice. Spoon the mixture over the cake. Cake will get more flavor as getting older!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti