lauantai 26. syyskuuta 2015

Suklaa Baileys kuppikakut/ Chocolate Baileys Cupcakes



Suklaa Baileys likööri on ihanaa leivonnaisissa! Näiden kuppikakkujen pohjana on suosikki suklaa kuppikakkupohjani Sally`s Baking Addiction blogista. Suklaa ganache on Baileys tryffeli ohje Lindsay`s Diaries blogista. Herkullinen suklaa Baileys kerma on How sweet it is blogista. Alkuperäisistä resepteistä olen vain vaihtanut Baileys Orginal Irish Creamin tilalle Baileys Chocolate Luxen. 


Pohja: (tulee 50 minikuppikakkua)
115g normaalisuolaista voita
57g Fazer taloussuklaata
45g kaakaojauhetta (makeuttamaton)
95g puolikarkeita vehnäjauhoja
1/2tl ruokasoodaa
3/4tl leivinjauhetta
0,6ml suolaa
2 munaa
100g sokeria
50g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
120ml buttermilk= 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua.

Suklaa Baileys ganache: 

66ml Suklaa Baileys likööriä
66ml kuohukermaa
200g Fazer taloussuklaata

Suklaa Baileys kerma: 

240ml kuohukermaa
60ml Suklaa Baileys likööriä
4tl tomusokeria
1,25ml vaniljasokeria
 


Pohja:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Palastele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet. siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.

3. Tee buttermilk: sekoita keskenään pienessä kulhossa 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua ja pistä sivuun ja anna vetäytyä 5min.

4. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Pistä sivuun odottamaan

5. Vatkaa munat, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri kunnes sekoittuneet n. 2min.

6. Vatkaa jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon kunnes sekoittunut.

7. Kääntele taikinan joukkoon vuoroitellen jauhoja ja buttermilkiä. Huom! Sihtaa jauhot taikinaan jouhopaakkujen välttämiseksi. Sekoita kunnes ainekset juuri sekoittuneet keskenään, älä sekoita liikaa.

8. Vuoraa minimuffinipelti minimuffinssivuoilla ja täytä kolot taikinalla. Täytä korkeintaan hieman reilu puolet vuoasta, sillä kuppikakut kohoavat paljon.

9. Paista minikuppikakkuja 175 asteessa uunin keskitasolla n. 9min tai kunnes kuppikakkuun työnnetty tikku tulee ulos melkein puhtaana. Anna kuppikakkujen jäähtyä muffinipellissä.

10.Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin reilunkokoinen kolo (halkaisija n. 15mm)ja painele kolon reunat tasaiseksi marsipaanityökalulla.



Suklaa Baileys ganache:

11. Rouhi taloussuklaa pieneksi.

12. Kiehauta tai kuumenna lähes kiehuvaksi Suklaa Baileys likööri ja kuohukerma pinnoitetussa kattilassa varovasti, kokoajan sekoittaen.

13. Poista kattila liedeltä ja lisää suklaa nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa käytä kattilaa jälkilämmöllä, jotta suklaa sulaa kunnolla ja seos on tasaista.

14. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pistä hetkeksi jääkaappiin, jotta seoksesta tulee kiinteämpää ja helpommin pursotettavaa.

15. Pursota ganache kuppikakkujen koloihin.

16. Laita kuppikakut vetäytymään jääkaappiin vähintään 6h, mielellään yön yli, jotta suklaa ganache kovettuu kunnolla.



Suklaa Baileys kerma:

17. Vatkaa kuohukerma ja suklaa Baileys likööri keskenään pehmeäksi vaahdoksi, lisää lopuksi tomusokeri ja vaniljasokeri. vatkaa hieman lisää kunnes valmista. Huom! kermasta tulee löysähköä.

18. Pistä kerma hetkeksi jääkaappiin ennen pursottamista. Pursota kuppikakkujen päälle haluamallasi tavalla.





Chocolate Baileys Cupcakes

Chocolate Baileys liquor is wonderful in baked goods! The basis of these cupcakes is from Sallys Baking Addiction blog. This is my favorite chocolate cupcake base. Chocolate ganache is Baileys tryffel recipe from Lindsay`s Diaries blog. Delicious chocolate Baileys whipped cream is from How Sweet it is blog. From the orginal recipes I have just changed Baileys Orginal Irish Cream to Baileys Chocolate Luxe.

Cupcakes: (about 50 mini cupcakes)

115g normalsalted butter (salt 1,4g/100g)
57g dark chocolate (I use 44%)

45g unsweetened cocoa powder
95g all-purpose-flour
1/2 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon baking powder
0,6ml salt (if you use unsalted butter add salt 1/4 teaspoon)
2 eggs
100g granulated sugar
50g light brown sugar
1 teaspoon vanillasugar
120ml buttermilk= mix 2 teaspoons white vinegar or lemon juice with 120ml milk. Stir and let sit for 5 minutes.



Chocolate Baileys ganache: 
66ml Chocolate Baileys liquor
66ml whipping cream
200g dark chocolate (I use 44%)

Chocolate Baileys whipped cream:
240ml whipping cream
60ml Chocolate Baileys liquor
4 teaspoon icing sugar
1/4 teaspoon vanillasugar


 

Cupcakes:

1. Preheat the oven to 175 C (350F) degrees. Line a minicupcake/muffin pan with cupcake liners. Set aside.

2. Put Chocolate and butter in a saucepan over stovetop. Melt over low heat. Stir until smooth. Set aside and allow to cool slightly.

3. In a bowl, toss the cocoa powder, flour, baking soda, baking powder, and salt together until thoroughly combined. Set aside.

4. In a large bowl, whisk the eggs, sugar, brown sugar, and vanilla together until smooth. Add the cooled butter-chocolate mix and whisk until smooth.

5. Add alternatively flour mixture trought sieve and buttermilk to the dough. Repeat until everything is added. Stir until just combined, do not over mix!

6. Fill the cupcake liners a bit over half way full with batter. Bake mini cupcakes for 9 minutes, or until a toothpick inserted in the center comes out almost clean. Allow to cool completely.

7. Cover middle of cupcake hole (diameter about 15mm). Use decorating tool to press down and smoot the whole edges.



Chocolate Baileys ganache:

8. Finely chop the dark chocolate. Set aside.

9. Gentle bring to boil or heat almost boil Chocolate Baileys liquor and whipping cream in a saucepan. Stir constantly.

10. Remove saucepan from the heat and add chopped chocolate to the liquid. Stir until smooth. If necessary, put saucepan back to the afterheat so that chocolate melts properly and mixture is smooth.

11. Allow the mixture to cool to room temperature. Then place it for a while to fridge so that it becomes firmer and it is easier to pipe in the cupcakes.

12. Pipe ganache in the cupcake holes.

13. Place the cup cakes to the refrigerator at least 6 hours, preferably overnight so chocolate ganache will hardens.


 

Chocolate Baileys whipped cream:

14. Put cream and Chocolate Baileys liquor in a bowl. Mix with hand held mixer on high speed until peaks form. Then add icing sugar and vanilla sugar, mix a little more. Place it to the refrigerator for a while.

15. Frost the cupcakes.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti