sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Nutella-Ferrero Rocher juustokakku/ Nutella-Ferrero Rocher Cheesecake (20cm)
























Nammm!! Tamä ihana ohje on Ediples and Travel blogista. Puolitin alkuperäisen reseptin täytteen ja kuorrutuksen ohjeen, joka oli tarkoitettu 23cm vuokaan. Olen muokannut ohjetta lisäämällä liivatetta. Kakkuni päälle laitoin vähän reilummalla kädellä ganachea, joten se tursusi rumasti ylitse. Kakun päällinen kannattaa peittää kokonaan rouhituilla karkeilla. Itselläni niitä olisi saanut olla hieman enemmän, joten olen lisännyt niiden määrää tähän ohjeeseen :) 


Keksipohja: (ohje on pienennetty kinuskikissan ohjeesta)
150g dominokeksejä

38g normaalisuolaista voita sulatettuna

(jos haluat paksun pohjan laita dominokeksejä 200g ja voita 50g )

Täyte: 
250g Philadelphia tuorejuustoa   
55g tomusokeria
150ml vispikermaa
220g nutellaa
2 liivatetta
2rkl vettä
6 Ferrero Rocher karkkia karkeasti rouhittuna 

Maitosuklaaganache: 

100g Fazerin sinistä maitosuklaata rouhittuna
50ml kuohukermaa

(tällä ohjeella tulee löysää ganachea, jos haluaa kiinteämpää kannatta vähentää kerman määrää)

Koristelu: 

10 karkkia (leikkaa yksi karkki 4 osaan)


Aloita valmistamalla keksipohja:

1. Murenna keksit monitoimikonessa. Kaada keksimuru kulhoon ja lisää joukkoon voisula. Sekoita tasaiseksi.

2. Pingoita 20 cm irtokakkupohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Reunat voi vuorata reunakalvolla tai leivinpaperilla siistimmän jäljen aikaansaamiseksi.

3. Painele kesimuru vuoan pohjalle.



Valmista täyte:
 

4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

5. Laita nutella kulhoon ja sihtaa tomusokeri joukkoon samalla vatkaten. Lisää sitten tuorejuusto vatkaten.

6. Vaahdota vispikerma ja pistä sivuun hetkeksi.

7. Kiehauta 2rkl vettä ja kaada pieneen kulhoon. Puristele liivatteista vesi ja sekoita veden joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja jäähdytä hieman. Vatkaa sitten liivateseos nutella-tuorejuustoseokseen.

8. Kääntele kevyesti nutella-tuorejuustoseoksen joukkoon vispikerma ja lopuksi karkea karkkirouhe. Kaada seos vuokaan keksimurun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.



Valmista maitosuklaa ganache:

9. laita rouhittu maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita sileäksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jähmettymään yön ylitse jääkaappiin.

10. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Lusikoi ganachea kakun päälle ja koristele rouhituilla karkeilla.





Nutella-Ferrero Rocher Cheesecake 

Nammm! This very delicious recipe is from Ediples and Travel blog. There you can find this orginal recipe in english. I recommend you to cover your cake fully with chopped candies. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti