maanantai 7. syyskuuta 2015

Da-Capo kuppikakut/Da-Capo Cupcakes






















Kauppaan oli ilmestynyt Da-Capo Bites karkkipussi…ja tälläinen kuppikakku idea siitä syntyi.  Kuppikakkujen pohja on  Sally`s Baking Addiction blogista. Pohja on ehdoton suosikkini suklaa kuppikakkuihin. Se on aivan ihanan suklainen, pehmeä ja kuohkea. Täyte on Oben Cafè blogin hurmaavasta Da-Capo juustokakusta. Jätin juustokakkuohjeesta vain liivatteen pois ja pienensin määrää. Ganachen tein ihan kokeilemalla ja hyvä koostumus tuli.

 

Pohja: (50 minikuppikakkua) 
115g normaalisuolaista voita
57g taloussuklaata
64g kaakaojauhetta (makeuttamaton)
95g vehnäjauhoja   
1/2tl ruokasoodaa
3/4tl leivinjauhetta
0,6ml suolaa
2 munaa 
100g sokeria
50g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
120ml buttermilk= 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua 

Täyte: (30 minikuppikakkuun)
1,25dl vispikermaa
50g mascarponejuustoa
50g Da-Capo Bites karkkeja            

12ml sokeria

Da-Capo ganache:(30 minikuppikakkuun) 
2pss (a`130g) Da-Capo Bites karkkeja
1dl kuohukermaa


Pohja:

1.Kuumenna uuni 175 asteeseen

2.Palastele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet. siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.

3.Tee buttermilk: sekoita keskenään pienessä kulhossa 120ml maitoa+2tl väkiviinietikkaa tai sitruunamehua ja pistä sivuun ja anna vetäytyä 5min.

4.Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Pistä sivuun odottamaan 

5.Vatkaa munat, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri kunnes sekoittuneet n. 2min.

6.Vatkaa jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon kunnes sekoittunut.

7.Kääntele taikinan joukkoon vuoroitellen jauhoja ja buttermilkiä. Huom! Sihtaa jauhot taikinaan jouhopaakkujen välttämiseksi. Sekoita kunnes juuri sekoittunutta, älä sekoita liikaa.

8.Vuoraa minimuffinipelti muffinssivuoilla ja täytä kolot taikinalla. Täytä korkeintaan hieman reilu puolet vuoasta, sillä kuppikakut kohoavat paljon. 

9.Paista 175 asteessa n. 9min tai kunnes kuppikakkuun työnnetty tikku tulee ulos melkein puhtaana. Anna kuppikakkujen jäähtyä muffinipellissä.

10.Koverra jäähtyneisiin kuppikakkuihin reilunkokoinen kolo (halkaisija n. 15mm)ja painele kolon reunat tasaiseksi marsipaanityökalulla.

 
















Täyte:
 

11.Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja pistä sivuun odottamaan.

12.Laita mascarponejuusto kulhoon ja pehmennä hieman. Sulata Da-Capo karkit varovasti mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen. Valvo koko ajan jottei kärähdä!

13.Vatkaa sulatettu suklaa mascarponejuuston joukkoon ja sekoita kunnes tasaista.

14.Yhdistä suklaaseos ja vaahto ja vatkaa kevyesti tasaiseksi.  Mausta vaahto lopuksi sokerilla.

15.Pursota vaahto kuppikakkujen koloihin.

16.Anna kuppikakkujen maustua jääkaapissa yön yli.



















 
Da-Capo ganache:
 

17.Rouhi Da-Capo karkit kulhoon

18.Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaarouheen päälle. sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa seoksen voi kaataa takaisin kattilaan ja käyttää jälkilämmöllä varovasti samalla sekoitellen.

19.Anna ganchen jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vetäytymään yön yli.

20.Seuraavana päivänä vatkaa ganache kuohkeaksi ja pursota kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti