sunnuntai 6. syyskuuta 2015
Nutella-Ferrero Rocher brownies
Aivan ihana brownie resepti. Kannattaa leikata pieniin paloihin, sillä on melko makeaa. Ohje on My Baking Addiction blogista.
EDIT 2.4.17. Kokeilin kuorruttaa browniet suklaa-nutella kreemillä. Se sopi oikein hyvin brownieiden päälle, joten lisäsin tänne ohjeen. Alkuperäinen suklaa kreemi ohje on otettu Dr. Sugar blogista ja muokkasin sen nutellaiseksi versioksi. Kreemiä jäi reilusti yli, joten sitä voi tehdä ainakin 1/4 osa tai jopa 1/3 osaa vähemmän.
Brownie:
114g taloussuklaata rouhittuna
180g normaalisuolaista voita
270g (300ml) sokeria
3 isoa munaa (käytin 4 normaalin kokoista)
1tl vaniljasokeria
0,6ml suolaa
156g (240ml) puolikarkeita vehnäjauhoja
12kpl Ferrero Rocher karkkeja leikattuna puoliksi (ensi kerralla laitan itse koko 16kpl paketin)
Nutella kreemi:
60g normaalisuolaista voita pehmennettynä
75ml nutellaa
360ml tomusokeria
2rkl kuohukermaa, tarpeen mukaan enemmän
Suklaa-nutella kreemi:
190g tomusokeri
66ml kaakaojauhe (makeuttamaton)
75g voita huoneenkämpöisenä
3ml vaniljasokeri
50ml kuohukermaa
126g nutellaa (tai maun mukaan)
Koristeluun:
nutellaa
Toimi näin:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa 20cm x 20cm vuoka leivinpaperilla.
2. Laita voi ja suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes ovat sulaneet. Anna seoksen jäähtyä hieman.
3. Vatkaa voi-suklaaseoksen joukkoon sokeri, munat, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa vain senverran, että ainekset sekottuvat.
4. Lisää jauhot joukkoon siivilän läpi pienissä erissä. Sekoita taikinaa varovasti nuolijalla käännellen kunnes jauhot ovat sekoittuneet. Älä sekoita liikaa.
5. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja tasoita. Painele päälle Ferrero Rocher puolikkaat. Nostele lopputaikinasta nokareita vuokaan ja tasoita varovasti. Paista 30-35 min uunin keskitasolla (paistoin omaani 30 min). Älä ylipaista.
6. Anna pohjan jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
7. Valmista nutella kreemi: pehmennä voi vatkaimella, lisää nutella ja vatkaa tasaiseksi keskiteholla, sihtaa joukkoon tomusokeri pienissä erissä vatkaten pienellä teholla, lisää lopuksi tarvittava määrä kermaa, jotta seos on paksua ja pehmeää. Vatkaa sitten seosta n.1-2min keskiteholla.
Tai valmista suklaa-nutella kreemi: vatkaa pehmeää voita kunnes se vaalenee hieman. Siivilöi joukkoon sopivissa erissä tomusokeri ja kaakaojauhe,vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää vaniljasokeri ja kerma. Lopuksi lisää nutella ja vatkaa sekaisin. Tämän jälkeen jatka vatkaamista vielä noin minuutin verran kunnes kuorrute on kuohkeaa.
8. Levitä kuorrutetta haluamasi määrä pohjan päälle (itse laitoin noin 3-4mm paksuudelta).
9. Halutessasi koristella browniet nutellalla. Lämmitä nutellaa muutama sekunti mikrossa, jotta siitä tulee pehmeämpää. Pursota haluamallasi tavalla pinnalle. Pistä jääkaappiin ja anna vetäytyä parituntia. Tarjoile pieninä paloina. Itse tykkään antaa brownieiden vetäytyä yön yli jääkaapissa ja otan huoneenlämpöön noin 10 min ennen tarjoilua.
Nutella-Ferrero Rocher Brownies
This very lovely brownie recipe is from My Baking Addiction blog. There you can find this original recipe in English. These brownies are gite sweet so it is good to serve these in small pieces. Next time when I make this I will add some more Ferrero Rocher candies inside.
EDIT 2.4.17 I tried to frost these brownies with Chocolate-Nutella Buttercream. It tasted very good over these brownies so I added its recipe here. Original Chocolate butter cream recipe is took from Dr. Sugar blog and I modify Nutella version of it. This cream was left over a lot so you can make 1/4 or maybe even 1/3 less.
Chocolate-Nutella Buttercream:
190g icing sugar
66ml cocoa powder (unsweetened)
75g normally salted butter in room temperature
3ml vanilla sugar
50ml whipping cream
126g Nutella (or for your taste)
Do this:
Whisk room temperature butter with electric mixer until its color light a bit. Sift in icing sugar and cocoa powder in suitable batches, whisk until well to combine. Add vanilla sugar and cream, whisk until combined. Lastly add Nutella and whisk. After Nutella is combined continue whisking about one minute until buttercream is spongy. Spread over your cake as much you want (I spread about 3-4mm tick layer). I like to let my brownies stand over night in the fridge and I took them about 10 mins before serving to room temperature.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti